Haberler

5. Uluslararası Alanya Noel Pazarı

Alanya'da yaşayan yerleşik yabancılar, 5. Noel Pazarı ile "Christmas"ı kutladı Alanya Belediye Başkanı Yücel: "Biz atalarımızdan hoşgörü ve birlikte yaşam kültürünü öğrendik, bunu da böyle devam ettireceğiz"

Alanya ilçesinde yaşayan yabancılar 5. kez gerçekleştirilen Uluslararası Noel Pazarı'nda "Christmas"ı kutladı.

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi tarafından İskele Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, ilçede faaliyet gösteren farklı ülkelerden dernekler kültürlerine özgü kıyafet, içecek, yiyecek, el işi ürünleri ve hediyelik eşyaları satışa sundu.

Pazarın açılışında konuşan Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, farklı milletlerden insanların kendi kültürlerini, inançlarını özgürce yaşayabildiğini ifade etti.

Belediyeyi ve Alanya Yabancılar Meclisini Noel Pazarı'nı düzenlediği için tebrik eden Tanrıseven, "Bu pazarın barış, dostluk ve kültür alışverişine katkı sağlamasından dolayı kalıcı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise sadece yabancı derneklerin değil, ilçedeki yerli derneklerin de Noel Pazarı'nda stant açarak kültürlerini, geleneklerini sergilediğini anlattı.

Alanya'nın 35 bin yerleşik yabancıya ev sahipliği yaptığını dile getiren Yücel, tarihten gelen hoşgörü kültürünün layıkıyla yaşandığı ilçeye ilginin her geçen gün arttığını vurguladı.

Belediye olarak herkesin mutluluğu ve refahı için çalıştıklarını belirten Yücel, "Alanya Belediyesi, farklı kültürlerin, inançların birbirini tanıma fırsatı bulabilmesi için beş yıldan beri Noel Pazarı'nı kurarak yeni Alanyalı dostlarına elinden gelen desteği vermiştir. Biz atalarımızdan hoşgörü ve birlikte yaşam kültürünü öğrendik, bunu da böyle devam ettireceğiz" diye konuştu.

Alanya kaynaşmanın, kültürlerarası diyaloğun örnek şehri

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu da Alanya'nın toleransın, entegrasyonun, kaynaşmanın, kültürlerarası diyaloğun örnek şehri olduğunu söyledi.

Noel Pazarı'nda yaşanan kültürel sevgiyi hep birlikte görme fırsatı bulduklarını ifade eden Karaoğlu, Alanya Belediyesine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Alanya Polonyalılar Derneği Başkanı Boguslawa Michalowska, bugünün kendileri için önemli olduğunu kaydetti. Noel bayramının yaklaştığı bir zamanda ilçede gerçekleşen etkinliğin dostluğun ve birlikteliğin bir ürünü olduğuna dikkati çeken Michalowska, "Biz de bu günde kültürümüzü anlatma fırsatı bulduk. Bu etkinliğe destek veren herkese teşekkürler" dedi.

Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Angelika Anzhela ise ilçede pazardan elde edilen gelirin bağışlandığını dile getirdi.

Pazarda Rusya'nın en meşhur yemeklerinden Rus mantısını ziyaretçilere sunduklarını anlatan Anzhela, "Rus içeceği plas da burada sunuluyor. Aya Yorgi Kilisesi Derneği de 12-13 yaşındaki çocukların yaptığı el sanatı ürünlerini satarak pazara katkıda bulunuyor" diye konuştu.

Pazarda Müzik Mozaik Korosu "Noel Şarkıları"nı seslendirdi, Orkestra Allegro da konser verdi. Pazarda 16 metre uzunluğunda Noel ağacı da bulunuyor.

Pazarın açılışına Almanya'nın Antalya Konsolosu Martin Vetter, Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas da katıldı. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Alanya Belediyesi Adem Murat Yücel Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title