Haberler

5.uluslararası Akdeniz Girişimcilik ve İş Fırsatları Zirvesi

5.Uluslararası Akdeniz Girişimcilik ve İş Fırsatları Zirvesi sona erdi.

5. Uluslararası Akdeniz Girişimcilik ve İş Fırsatları Zirvesi sona erdi.

Türkiye İş Kurumu, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) ve Sosyal Güvenlik Kurumu işbirliğinde üniversite mezunları ile iş dünyasını buluşturmak amacıyla Expo Center'de düzenlenen 5. Uluslarası Akdeniz Girişimcilik ve İş Fırsatları Zirvesi için AÜ Sosyal Tesisleri'nde kapanış töreni düzenlendi.

Törende konuşan AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, zirveye katılımın her geçen yıl arttığını, istihdam sağlayacak şirketleri, iş arayanlarla buluşturmak gibi önemli bir misyonu üstlendiklerini söyledi.

Kurtcephe, "Gönlümüz insanlık ve halkımız için çalışmaktan yana atıyor. Bu milli davaya hizmet ederken toplumu oluşturan özel ve kamu kuruluşlarıyla birlikte hareket etmek, bir araya gelmek, sırt sırta vermek, yaratacağımız sinerjiyle bu kervanı daha hızlı bir şekilde hedefe ulaştırmak amacında olacağız" dedi.

Törende turizm, tarım, sanayi, sağlık, inşaat ve hizmet sektörlerinde, en çok istihdam sağlayan ilk 3 şirkete "Akdeniz İstihdam Ödülleri" verildi.

Turizm sektöründe, 3 bin 37 çalışanıyla Fine Otel Turizm İşletmecilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, tarım sektöründe 440 çalışanıyla Grow Fide Üretim ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ünal, sanayi sektöründe bin 289 çalışanıyla Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ataman, sağlık sektöründe 714 çalışanıyla An-Deva Tedavi Özel Sağlık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Atay, hizmet sektöründe 885 çalışanıyla Havaş Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş Genel Müdürü Müjdat Yücel ve güvenlik hizmetleri sektöründe bin 400 çalışanıyla Securitas Güvenlik Hizmetleri A.Ş. Başkanı Murat Kösereisoğlu, en çok istihdam sağlayan şirket yöneticileri olarak ödül aldı.

-AA'ya zirveye katkı plaketi-

Uluslararası Akdeniz Girişimcilik ve İş Fırsatları Zirvesi'ne katkı sağlayan şirketlerin yanı sıra, destek sağlayan medya kuruluşları da plakete layık görüldü. Anadolu Ajansı'nın plaketini Antalya Bölge Müdürü Tuncer Çetinkaya, Akdeniz Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Abit Demircan'dan aldı.

Ödül törenine Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Özel, İs-Kur Antalya İl Müdür Yardımcısı Semra Kokurcan, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdür Yardımcısı Yasin Yağlı, Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği (YÖRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Semih Beken katıldı.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Akdeniz Üniversitesi Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title