Haberler

5. Ulusal Ünsal Tülbentçi Matematik Olimpiyatı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde "5. Ulusal Ünsal Tülbentçi Matematik Olimpiyatı" düzenlendi.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde "5. Ulusal Ünsal Tülbentçi Matematik Olimpiyatı" düzenlendi.

Safranbolu Milli Eğitim Müdürlüğünce Sunal Tülbentçi Öğretmenevinde düzenlenen yarışmaya 33 ildeki 67 okuldan 6., 7. ve 8. sınıflarda okuyan 277 öğrenci katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, yaptığı konuşmada, merhum Ünsal Tülbentçi'nin eğitime büyük yardımları bulunduğunu söyledi.

Ülkenin gelişebilmesi ve kalkınabilmesinin sıradan insanlarla olmayacağını herkesin bildiğini dile getiren Köse, şunları kaydetti:

"Fark yaratan insanlara, bilim adamlarına, fark yaratan herkese özellikle ihtiyacımız var. Bundan dolayı sizi kutluyorum. Dünyada beyin gücü pazarlanıyor. Alınıp satılan, en çok para eden şey bilgi. İnsanlar size bir cep telefonu satıyorlar, maliyeti 200-300 lira ama sizin bunu satın aldığınız değer bin ve bin 200 lira gibi büyük rakamlar. 9-10 misli ödediğimiz para neyin parası? İşte bu bilgi, beyin, zihin parası. Bunu üreten beyine verdiğimiz ücret."

Yarışmada takımlar kategorisinde Bartın TOKİ Ortaokulu birinci, Amasya Bilim ve Sanat Merkezi ikinci ve Karabük Atatürk Ortaokulu üçüncü oldu. Ağrı Diyadin Mehmet Melik Özmen Ortaokuluna ise mansiyon ödülü verildi.

Genel sıralamada ise Amasya Bilim ve Sanat Merkezinden Furkan Akçay birinci, Bartın TOKİ Ortaokulundan Merve Mutlubaş ikinci ve Ömer Kayapınar üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere madalya ve hediyelerini, Köse ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz verdi.

Eğitim gördükleri sınıflara göre dereceye giren öğrenciler ise şöyle:

6. sınıf: 1. Eren Söylemez (İstanbul Güngör Tekiner Ortaokulu), 2. Emirhan Ünlütürk (İstanbul Güngör Tekiner Ortaokulu), 3. Doğu Çiftlikoğlu (Nilüfer İsmail Kadriye Solakoğulları Ortaokulu)

7. sınıf: 1. Emine Pektaş (Afyon Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu), 2. Berke Seçkin (Amasya Bilim ve Sanat Merkezi), 3. Fatih Polat (Kozlu Alpaslan Ortaokulu)

8. sınıf: 1. Furkan Akçay (Amasya Bilim ve Sanat Merkezi), 2. Merve Mutlubaş (Bartın TOKİ Ortaokulu), 3. Ömer Kayapınar (Bartın TOKİ Ortaokulu)

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Safranbolu Karabük Amasya Bartın Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title