Haberler

5 Ülkenin Öğrencileri Ordu'da

Avrupa Birliği (AB) hibe projesi kapsamında Türkiye’nin yanı sıra 6 ülkenin katıldığı, ‘Hayat Boyu Öğrenme, Kültür ve Dil Eğitimi Projesi kapsamında İtalya, Yunanistan, Bulgaristan, Litvanya ve Polanya’dan gelen eğitimci ve öğrenciler Altaş Koleji’nin misafiri oldular.

Avrupa Birliği (AB) hibe projesi kapsamında Türkiye'nin yanı sıra 6 ülkenin katıldığı, 'Hayat Boyu Öğrenme, Kültür ve Dil Eğitimi Projesi kapsamında İtalya, Yunanistan, Bulgaristan, Litvanya ve Polanya'dan gelen eğitimci ve öğrenciler Altaş Koleji'nin misafiri oldular.

Halen Altaş Koleji Müdiresi ve Proje Koordinatörü Ferahnaz Kalyoncu ve ekibinin refakatinde gezilerini sürdüren 5 ülkenin eğitimci ve öğrencileri, Altaş Koleji'nde yapılan karşılama töreninden sonra Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş'ı ziyaret ettiler. Gelen konuk heyet ayrıca Ordulu yerel sanatçı Şenel Gök'e ait türkü evinde unutulmaz bir gece geçirdi.

Bolaman Haznedaroğlu Konağı, Yason Kilisesi, Ordu Paşaoğlu Müzesi, Ordu Kilisesi ve Menekşe Sokağı gezen misafirler Ordu şehir turundan sonra teleferikle Boztepe'ye çıktı. Seyir terasından Ordu'yu seyrederken muhteşem manzara karşısında hayranlıklarını ülkelerindeki yakınlarıyla paylaştılar. Samsun, Trabzon ve Giresun'daki müzeleri ve tarihi mekanları da gezecek olan, Avrupa Birliği Eğitim ve Kültür Heyeti, bir haftalık Ordu ve çevresi turunu hafta sonu tamamlayacak.

Proje Koordinatörü Ferahnaz Kalyoncu, 5 ülkeden gelen konuk heyeti Ordu'da ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek, "Öğrencilerimizin dünyayı tanımasına ve farklı kültürlerle iletişim kurmasına vesile olan bu proje münasebetiyle şehrimizde ikamet eden misafirler Ordu'nun ve Türk kültürünün tanıtımına çok önemli bir katkı sağlayacak ve birer Ordu sevdalısı olarak şehrimizden ayrılacaklardır" dedi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Türkiye İtalya Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title