Haberler

5. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması" Başvuruları Başladı

Server Gençlik ve Spor Kulübünce düzenlenen "5. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması" başvuruları başladı

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından uluslararası çapta düzenlenen "5. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması", Sepetçiler Kasrı'nda gerçekleştirilen etkinlikle basına tanıtıldı.

Etkinlikte konuşan Ufka Yolculuk Basın Sözcüsü Onur Ocakdan, yarışmayı merhum Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan'ın kendilerine çizdiği ufuk doğrultusunda 4 yıldır düzenlediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Yarışmamıza her yıl artan ilgiyi gördükçe duyduğumuz mutluluğun tarifi yok. Bu yıl da, yarışmayı ilan edene kadar bize gönüllülerimiz vasıtasıyla ulaşan bilgiler, gelen mailler, sosyal medyada yapılan yorumlar doğrultusunda bir milyon başvuru bekliyoruz, hedefliyoruz."

Yarışmanın her yıl belirlenen konuları itibariyle kaybedeni olmayan bir yarışma olduğunu ifade eden Ocaktan, "Amacımız yüce dinimiz İslam'ın ilim adamlarımız tarafından kaydolmuş bilgilerini insanlarımıza anlatmak, hadis, meal gibi konularda hem bilgi sahibi olurken hem de ahirette alacakları mükafatın yanı sıra, bu dünya da gönüllerini hoş edecek ödüller kazanmalarını sağlamak. Bu maksatla bu yıl yarışmamıza konu olarak Kur'an-ı Kerim meallerini belirledik. Yarışmacılarımıza ayetlerden soracağız." ifadelerini kullandı.

Ocakdan, yarışmada daha önce verdikleri Umre ödülünün yanı sıra, bu yıl "Dosta Yolculuk" ödülü de verileceğine dikkati çekerek, "Bu ödül, katılımcılarımız tarafından, internet sitemizde yapılacak bir ankete göre belirlenecek ve anket sonucuna göre derece alanlarımız, Tunus, Malezya, Fas, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve Endonezya gibi ülkelerden birine gitmeyi de tercih edebilecekler. İnsanlar Umre'ye gitmeyi mi, kardeş coğrafyalarımıza gitmeyi mi tercih edecek açıkçası biz de merak ediyoruz."

"Kur'an-ı Kerim'in mesajlarını hatırlatmak istiyoruz"

Türkiye'nin 81 ilindeki gönüllülerin organizasyonuyla, bol ödüllü düzenlenen yarışmanın başvurularının bugünden itibaren başladığı bilgisini veren Ocakdan, şunları kaydetti:

"Yarışmamızın başta güzel ülkemizin sıkıntılarla boğuştuğu, Müslüman coğrafyalarda terörün, zulmün kol gezdiği, insanoğlunun kendisini yaratanı maalesef hatırlamaktan uzak olduğu şu günlerde, mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'deki barış, kardeşlik, yardımseverlik, yetimi, mazlumu gözetme gibi mesajlarını hatırlatmaya, ülkemizin ve dünyamızın sağduyuyla sarılmasına, özellikle ülkemizde ve Müslüman coğrafyalarda gerçek bağımsızlık ve özgürlüğün yayılması noktasında bir bilinç oluşturmasında vesile olmasını diliyoruz."

Yarışmanın 8 kategoride, 7'den 77'ye her yaş grubuna açık olduğunu aktaran Ocakdan, yurt dışından ve yurt içinden herkesin başvuru yapabileceğini, cezaevindeki mahkumların da yarışabileceğini vurguladı.

Detaylarının "www.ufkayolculuk.com" internet sitesinden incelenebileceği yarışmaya başvurular 19 Şubat 2017'de sona erecek.

Yarışma hakkında

İlk yılında Ömer Nasuhi Bilmen'in "Büyük İslam İlmihali", ikinci yılında "Kur-an-ı Kerim Meali", üçüncü yılında "Kur'an-ı Kerim'e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi", dördüncü yılında "Hadis" konusuyla düzenlenen yarışmada, ilk dört yılında, dünyanın 65 ülkesinden, Türkiye'nin tüm illerinden ve cezaevlerinden toplamda 880 bin kişi yarıştı. Bu yarışmacılar arasında, Türkiye'deki 360 cezaevinin 231'inde tutuklu bulunan yaklaşık 10 bin mahkum da yer aldı.

Yarışmanın A, B, C, D, E, F ve G kategorilerinin sınavları 26 Mart 2017'de, H kategorisinde ise 2 Nisan 2017'de gerçekleşecek.

Yarışmanın A, B, C, D, E, F kategorilerinde birinci olanlar 2 Umre seyahati + 2 bin 500 lira veya 2 dosta yolculuk + 2 bin 500 lira ya da, 9 bin lira, ikinciler 2 Umre seyahati + bin 500 lira veya 2 dosta yolculuk + bin 500 lira veya 8 bin lira, üçüncüler 2 Umre seyahati + 500 lira veya 2 dosta yolculuk + 500 lira ya da 7 bin lira para ödüllerinden birini seçebilecek. G, H kategorilerinde yarışanlar arasında birinci, ikinci ve üçüncü gelenler ise tablet bilgisayar ödüllerini kazanacak.

Sınavda 60 puan ve üstü alanlar arasından yapılacak çekilişle 10 kişiye daha Umre seyahati ya da dosta yolculuk hediye edilecek. Ayrıca, yarışmada dereceye girenler yaşadıkları illerde yarışmayı organize eden dernekler tarafından da ödüllendirilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Esad Coşan Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title