Haberler

5 TIR Kurbanlık Koyunu Dolandırıcılara Kaptıran Aile Yardım İstedi

Güncelleme:

Hatay'da 5 TIR koyunu dolandırıcılara kaptıran aile, kendilerine verilen çekin karşılıksız çıktığını ve paralarını almak istediklerinde tehdit edildiklerini söyleyerek yardım istedi.

Hatay'ın Arsuz ilçesinde 5 TIR kurbanlık koyunu dolandırıcılara kaptırdıklarını belirten besici Öksüz ailesi, kendilerine verilen çekin karşılıksız çıktığını, arayıp parayı istediklerinde ise tehdit edildiklerini söyleyerek, yetkililerden yardım istedi. Ailenin çocukları Ahmet Yiğit ve Arda Yağız Öksüz kardeşler ise birbirlerine sarılıp ağlayarak Cumhurbaşkanı'ndan yardım istediler.

DAHA ÇOK HAYVANA İHTİYAÇLARI OLDUKLARINI SÖYLEDİLER

Arsuz'da besicilik ve hayvancılık ile uğraşan Kadir Öksüz, 2 yıl önce Kurban Bayramı öncesi kurban pazarında dayıları İsmail Korkmaz'ın tanıştığı ve kalacak yerlerinin olmadığını, Aksaray'da kooperatiflerinin olduğunu söyleyen, dolandırıcı olduğunu iddia ettikleri Hurşit U. adlı kişinin, daha çok hayvana ihtiyaçlarının olduğunu söylediklerini belirterek, önce dayılarını ve daha sonra kendilerinin yüzlerce koyunlarını aldığını iddia etti.


''BİZLERİ TEHDİT ETTİLER''

Mağdurlardan Kadir Öksüz, hayvana ihtiyaçları olduğunu söyleyen Hurşit U.'nun dayılarını ve kendilerini sürekli aradığını belirterek, "Bizler geçimimizi hayvancılık ile yaparak sağlıyoruz. Hurşit U. ile birlikte Halil U., Aydın U., Hasan A., Abdullah K. dayılarımın, kardeşlerimin ve benim toplamda 900 - 1000 kadar hayvanımızı aldı. Verdikleri çek karşılıksız çıktı. Kendilerini aradık ama ulaşamadık ve dolandırıldığımızı anlayınca suç duyurusunda bulunduk. O zamanki savcı 'aranızda halledin' dedi. Dayım ve kardeşlerimle birlikte Aksaray'a gittik, bizleri tehdit ederek, üzerimize suçlama dahi attılar. İlk başta ödeyeceklerini söyleyen Hurşit U. daha sonra tehditler savurarak 'kim gelirse gelsin, bu parayı bizden alamaz' diyerek paramızı vermediler" dedi.


"YİYECEK EKMEĞE MUHTAÇ KALDIK"

Dayısının kendilerini dolandıranlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Öksüz, şöyle devam etti:

"Duyduğumuz kadarıyla da o savcı FETÖ'den alınmış, ama biz Türk adaletine güveniyoruz. Gitmediğimiz kapı kalmadı. Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza sesleniyorum. Ellerinden öpüyorum. Biliyorum ülkemizin çok derdi var ama benim de sesimi duysunlar. Başkaları dolandırılmasın. Yiyecek ekmeğe muhtaç kaldık. Çocuklarım ve eşim iki yıldır ağlıyorlar. Biz kimseye bir şey yapmadık. Haram lokma yemedik. İyi niyetimizden kaybettik. Evim barkım yok. Hayvanlarımızla birlikte yaşıyoruz. Hayvanlarımız bizim her şeyimiz. Çocuklarım 'kuzularım nerede baba' diyerek ağlıyorlar. Suçlular cezasını bulsun. Bunlar eli boş gezmesin, bizim canımız yandı başkasının canı yanmasın."


"ÇOCUKLARIMA AYAKKABI ALAMIYORUM"

İki yıldır çocukları ile birlikte gözyaşı döktüklerini, dünya kadar borca girdiklerini, dolandırıcıların ne parayı ne de hayvanlarını vermeyeceklerini söylediklerini ifade eden Yeliz Öksüz ise, "Dolandırıcı Hurşit U. ve beraberindeki kişiler, 'hangi mahkemeye giderseniz gidin, Cumhurbaşkanı da gelse bu paraya sizlere vermeyeceğim' diyor. Ama bizim de tek geçim kaynağımız bu. Ben çocuklarıma ayakkabı alamıyorum. Okula gidiyorlar. Geldiklerinde babalarına yardım ediyorlar. İki yıldır ağlıyorlar; 'anne, baba kuzularımız nerede' diye. Ne olur Sayın Cumhurbaşkanım yardım edin bu suçlular canımızı yaktı. İyi niyetimizi kullandılar. Bizleri mağdur ettiler. Gitmediğimiz yer kalmadı. Ülkemizin o kadar yükü var biliyoruz. Bizim de başka geçim kaynağımız yok. Yaşamaya çalışıyoruz" diyerek gözyaşı döktü.

''CEZALARINI ÇEKMELERİNİ İSTİYORUZ''

Dolandırıcılara koyunlarını kaptırdıklarını, hiçbir şeylerinin kalmadığını, şimdi ise geçimlerini başkalarının koyunlarına çobanlık yaparak sağladıklarını da sözlerine ekleyen mağdur Yeliz Öksüz, adalete güvendiklerini ve suçluların cezalarını çekmelerini istediklerini söyledi.


HARÇLIKLARINI BİRİKTİRİP KUZU ALDILAR

Mağdur ailenin çocukları Ahmet Yiğit ve Arda Yağız Öksüz kardeşler ise, "Aksaraylı bir adam bizim kuzularımızı aldı ve bir daha da getirmediler. Bizim kuzularımızı geri getirsinler" dediler. Öksüz kardeşler harçlıklarıyla biriktirip aldıkları kuzularını geri istediklerini belirterek, "Cumhurbaşkanımız bize sahip çıksın" diyerek birbirlerine sarılıp ağladılar.


''VERDİKLERİ ÇEK KARŞILIKSIZ ÇIKTI''

Aksaray'dan iki yıl önce gelen Hurşit U. ile birlikte Halil U., Aydın U., Hasan A. ve Abdullah K.'nin kendilerini kandırdıklarını söyleyen Hatice Öksüz de, "Böyle dolandırıcılar aramızda gezmesin. Bunlar cezasını çeksin. Yıllardır uğraşıp geçimimizi sağladığımız hayvanlarımızı bizleri dolandırarak aldılar. Bunların yakalanarak adalete teslim edilmesini istiyoruz. Şu elimdeki hayvanları da borca aldım, 5-10 kilo sütüyle 5 çocuğumun geçimini, bu sütle sağlıyorum. Kayınım ve eşim gittiğinde tehdit ettiler bizleri. Köyümüze gelirseniz sizleri vururuz, nereye giderseniz gidin sizlere bu parayı vermeyeceğiz dediler. İki yıldır tek isteğimiz adalet başka bir şey istemiyoruz" diye konuştu.

''İKİ YILDIR ADALET ARIYORUZ''

Dolandırıcıların verdikleri karşılıksız çıkan çeki de gösteren Hatice Öksüz, "Hurşit U. ve Abdullah K.'nin verdiği çek karşılıksız çıktı. Emniyetimizden, devletimizden yardım istiyoruz. Adalet istiyoruz. Hayvanlarımızı alıp gittiler ve bizleri dolandırdılar. İki yıldır adalet arıyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aksaray Aydın Arsuz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title