Haberler

5 Temmuz Uluslararası Kooperatifler Günü

Zonguldak Ticaret İl Müdürü Figen Köroğlu, 5 Temmuz Uluslararası Kooperatifler Günü’nü kutladı.

Zonguldak Ticaret İl Müdürü Figen Köroğlu, 5 Temmuz Uluslararası Kooperatifler Günü'nü kutladı.

İlk defa 1923 yılında Uluslararası Kooperatifler Birliği (ICA) tarafından kutlanan uluslararası kooperatifler günü Birleşmiş Milletlerin, her yıl temmuz ayının ilk cumartesi gününü "Uluslararası Kooperatifler Günü" olarak ilan etmesiyle birlikte bu yıl Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünün belirlediği "Herkes için sürdürülebilir kalkınmayı başarmada Kooperatif işletmeler" ana teması altında 5 Temmuz 2014 tarihinde kutlanacak.

Ticaret İl Müdürü Figen Köroğlu, Uluslararası Kooperatifler Günü ile ilgili yaptığı açıklamasında şöyle dedi:

"Toplumların işbirliği yaparak, zorlukları dayanışma içerisinde aşma ve başarıyı birlikte yakalama bilinç ve yeteneklerinin ürünü olan kooperatifler, günümüzde yalnızca üretim gücü zayıf kesimlerin dayanışma kurumu olmaktan çıkmış, ekonomik ve ticari hayatta kendine has özellikleri sayesinde başarılı girişim örnekleri haline gelmişlerdir. Demokratik olarak yönetilen, sorumluluk, eşitlik, adalet, yardımlaşma ve dayanışma gibi değerlere kılavuzluk eden kooperatiflerin merkezinde "insan ve topluma hizmet anlayışı" bulunmaktadır. Gelişen sanayiyle birlikte doğal kaynakların tükenmesi ve sosyal hizmetlere duyulan ihtiyacın artmasıyla gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde sürdürülebilir kalkınmayı gerçekleştirmede anahtar rol üstlenen, Ülkemizde de temelini, "İmece Ruhu"ndan alan ve yüz elli yıllık geçmişi bulunan; yenilebilir enerji ve geri dönüşüm gibi çevresel, sağlık ve eğitim gibi sosyal, bankacılık ve sigorta gibi finansal konularda olmak üzere 30 ayrı türde faaliyet göstermekte olan 84.232 kooperatif işletme bulunmaktadır. Bu veri, kooperatifçiliğin ülkemiz ekonomisinde önemli bir girişim modeli olmayı başardığını göstermektedir. Kooperatif işletmelerinin başarılarının devam etmesi dileğiyle, tüm kooperatifçilerin ve ilgili her kesimin "5 Temmuz Uluslararası Kooperatifler Günü"nü kutlarım." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Zonguldak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title