Haberler

5. Sivas Kitap Günleri Sona Erdi

4 Eylül Sivas Kongresi’nin 97’inci yıl dönümü kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında bu yıl beşincisi düzenlenen Sivas Kitap Günleri sona erdi.

4 Eylül Sivas Kongresi'nin 97'inci yıl dönümü kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında bu yıl beşincisi düzenlenen Sivas Kitap Günleri sona erdi.

29 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen kitap günleri Sivas halkının yoğun ilgisini gördü. 90 stantta 140 yayınevi ile 150'ye yakın etkinliğin gerçekleştirildiği 5. Sivas Kitap Günleri renkli görüntülere sahne oldu. Kadı Burhaneddin Ahmed anısına organize edilen etkinliğe Pelin Çift, Erhan Altunay, Fatih Akbaba, Bayram Karaçor, Serdar Tuncer, Sevda Türküsev, Mehmet Ali Bulut, İhsan Süreyya Sırma, Şermin Çarkacı, Senai Demirci, Hikmet Genç, Sinan Canan, Kahraman Tazeoğlu, Nurullah Genç, Hayati İnanç, Bülent Parlak, Hikmet Anıl Öztekin, Büşra Yılmaz, Sultan Tarlacı ve onur konuğu olarak da Beşir Ayvazoğlu katıldı.

Etkinliğe, geniş okuyucu kitlesine sahip şair ve yazarların yanı sıra Sivas'ın önemli isimleri de katkı sağladı. Prof. Dr. Alim Yıldız, Doç. Dr. Hakan Yekbaş, İbrahim Yasak, Haluk Çağdaş ile Mehmet Şarkışla, 'Şehrin Kitabı, Kitabın Şehri' adlı panelde mazideki Sivas'ı okurları ile paylaştı. Yrd. Doç. Dr. Burhan Paçacıoğlu, Hilmi Arıç, Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Doç. Dr. Abdullah Kaya, Yrd. Doç. Dr. Murat Zengin ise Kadı Burhanettin'in hayatını ele alırken, 'Sivas'ın Halk Oyunlarını' da Yrd. Doç. Dr. Doğan Kaya, Doç. Dr. Emin Eminoğlu, Ahmet Karababa, Ziya Soybayraktar anlattı.

Etkinlik kapsamında Diriliş dizisi oyuncuları Uğur Güneş, Nurettin Sönmez ve Celal Al hayranları ile bir araya gelerek izleyicilerine kitap okumanın öneminden bahsettiler.

Kitap günleri kapsamında Sivas'ta yedi gün misafir olan yayınevleri, tarihi kent meydanında kitaplarını sergileyerek, kitapseverlerin yoğun taleplerine cevap verdiler. Tanınmış ve her biri konusunda geniş okuyucu kitlesine sahip olan birçok yazar, şair ve akademisyen Buruciye Medresesi'nde yaptıkları söyleşilerin ardından kalabalık kitlelerle imza programı gerçekleştirdiler.

Son gün her yıl olduğu gibi bu yılda çocuklara ve gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için Buruciye Medresesi'nde kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Vali Davut Gül'ün eşi Gülden Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın'ın eşi Yurdagül Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan'ın eşi Zeynep Akkiraz Ayhan ile yazar Büşra Yılmaz katıldı. Sevgi evleri, gençlik merkezi ve çeşitli okullardan gelen öğrencilere çeşitli kitaplar hediye edilirken, programın sonunda Vali Gül'ün eşi Gülden Gül yazar Büşra Yılmaz'a kongreye ve kitap günlerine özgü plaket takdim etti.

Diğer yandan kitap günleri boyunca 16 ilçe ile merkez ilçe köylerinden Yakupoğlan, Kurtlapa, Güney, Gümüşdere, Gaziköy, Gazibey, Ovacık, Alahacı, Hanlı, Olukman, Kayadibi, Çallı, Ayli, Körtuzla, Kızılca, Yaramış, Haydarlı, Durdulu'dan gelen yaklaşık 2 bin öğrenci çeşitli etkinliklere katılarak günlerini doyasıya geçirdiler. 5. Sivas Kitap Günleri'nin son gününde final pastası kesilerek hatıra fotoğrafı çekildi.

Kitap günlerinde emeği geçen herkese teşekkür eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, "Gerçekten dolu dolu bir hafta geçti. Yedi günün arkasında 70 günden fazla bir emek var. Sivas'a, sultan şehre yakışanı yapmaya çalıştık. Başardığımızı düşünmekteyiz. Bu işin gizli kahramanları, geri planda olan arkadaşlarımızın hepsi buradalar. Kazasız belasız güzel bir etkinlik geçirdiğimizi düşünmekteyiz. Firmadan aldığım bilgiye göre yaklaşık 100 bin adet kitabın satıldığını, yaklaşık bir buçuk TIR kitabın geldiğini ve bitmek üzere olduğunu öğrendim. Hem yayınevleri artık Sivas ile özdeşleşti hem de Sivas kitaba alıştı. Önceden hangi kitapların daha fazla okunduğu sorulurken, şimdi ise okurlar artık yazar takip ediyor ve kitap listesi ellerinde geliyorlar. Bu da beşinci kitap günlerinde nasıl bir aşamaya geldiğimizin en güzel göstergesidir. 150'ye yakın etkinlik, 140 yayınevi, 90 stant, birçok akademisyen ve yazarla keyifli söyleşiler gerçekleştirdik. Bu sene farklı olan bu tarihi mekan da, akustik bir ses sistemiyle şemsiyelerin alana renk katması oldu. Güzel bir hafta geçirdik. İnşallah sultan şehir de bu etkinliğin onuncusu, on beşincisi ve yirmincisi de yapılacaktır."dedi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Büşra Yılmaz Salih Ayhan Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title