Haberler

5. Seramik Sempozyumu Başladı

Güncelleme:

5. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu çok sayıda davetli ve protokolün de katılımı ile 18 Mayıs 2015 tarihinde, saat 14:00' te, bugün, Gölcük Kazıklı Kervansarayı Kültür Yapısı' nda görkemli bir törenle açılış yaptı.

Sunuculuğunu kentimizin tanınmış simalarından Yarhisar Müze Gemi Müdürü Sayın İlhan Akbulut' un yaptığı törenin açılış konuşmasını KOÜ Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Sayın Nermin Demirkol yaptı.

Sayın Demirkol konuşmasında Gölcük Vizyon 2023 Projesi Kapsamında organize edilen sempozyum ile ilgili teknik bilgiler paylaşırken projenin gidişatı ile ilgi önemli bilgiler verdi. Sırası ile konuşmalarına devam eden KOÜ Değirmendere Ali Özbay MYO Müdürü Yard. Doç. Dr. Sayın Mine Can ise teknik bilgilerden daha çok spontane olarak devam ettiği konuşmasında projenin evveliyatı ve günümüzdeki sunumu ile bilgiler paylaştı. Daha sonra sırası ile Gölcük Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ellibeş, Gölcük Kaymakamı Sayın Adem Yazıcı, KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Bekir Çakır, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Sayın Metin Şentürk konuşmalarını yaparak projenin Gölcük için öneminden bahsedip hayırlı olmasını temenni ederek, bu projede emeği geçen herkesi kutladıklarını belirttiler. Son olarak açılış konuşması için kürsüye gelen sempozyum onursal sanatçılarından Sayın Mustafa Tunçalp, seramik sanatı ve sanat hayatı ile ilgili bilgiler paylaşarak kısa da olsa anılarından bahsetti. Tören sonrasında Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulu' na katkılarından ötürü Sayın Feridun Özbay adına yeğeni Deniz Seramik Can Sanat Atölyesi sahibi Sayın Mehtap Özbay Metin' e bir plaket ve çiçek takdim edilirken, Onursal Sanatçı olarak katılan Sayın Mustafa Tunçalp' e Gölcük Kaymakamı Sayın Adem Yazıcı, Onursal Sanatçı Prof. Sayın Türker Özdoğan' a Gölcük Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ellibeş sempozyuma katkılarından dolayı teşekkürlerini ileterek kendilerine plaket ve çiçek takdiminde bulundular. Daha sonra tüm davetli, protokol ve sanatçılar, birlikte yine Gölcük Kazıklı Kervansarayı Kültür Yapısı Fuaye Salonunda gerçekleştirilen seramik ve cam objelerden oluşan serginin açılışını gerçekleştirdiler.Gölcük Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesinin protokolü için Gölcük' te bulunan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce' de sempozyum açılışından önce sergiyi gezenler arasındaydı.

Saat 16:00 sıralarında biten sempozyum açılış etkinliği ardından konuk sanatçılar ile birlikte tüm proje görevlileri, basın mensupları ve davetlilerin bir kısmı, saat 17:00' de, konuk sanatçı olarak sempozyuma katılan, Hasan Şahbaz' ın"Organik ve İnorganik Seramik Objeler"isimli sergisinin açılışını yapmak üzere Değirmendere' de bulunan, Değirmendere Sanat Evi' ne gittiler. Burada da açılış yapan Gölcük Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ellibeş sempozyumun tüm sanat camiası ve Gölcük için tekrar hayırlı olmasını temenni etti.

Tüm konuk sanatçılar ve proje kapsamında görevli olan üst düzey yöneticiler, Gölcük Kent Konseyi' nin davetlisi olarak Gölcük Yazlık Ilıcası Restauran' ta  düzenlenen akşam yemeğinde birlikte oldular. Yemekte günün konusu sanat olurken, sanatçılar ve proje sorumluları arasında hoş sohbetler yaşandı. Yemeğin ardından, konuk sanatçılara Yazlık Ilıcası gezdirilerek bilgiler verildi.

Sempozyum etkinlik takvimine göre yarın 19 Mayıs 2015 salı günü,saat 20:00' de, Değirmendere Amfi Tiyatro' da, konuk sanatçı olarak sempozyumda bulunan Sayın Emre Kantar, kendi yapımı olan seramik müzik aletleri ile bir konser verecek. Tüm halk davetlidir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Ellibeş Değirmendere Mine Can Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title