Haberler

5 Ocak Gazetesinin 15. Kuruluş Yıldönümü Gecesi

5 Ocak Gazetesi'nin 15. Kuruluş Yıldönümü Gecesi'nde Adana'nın tanıtımına, gelişimine ve markalaşmasına emek veren, yön veren zirvedeki isimler ödüllendirildi. Gecede Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Adalı Ailesi adına Hasan Adalı, Gazeteci Ayşe Arman, Sanatçı Erkan Petekkaya, İş Adamı Ali Haydar Bozkurt, AOSB adına Başkan Vekili Osman Oğuz, AGİAD Başkanı Tamer Gülcan, Skaal Dönem Başkanı Müge Sürmeli Özveren ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ödüle layık görüldüler.

15 yıl süren gazetecilik serüveninin Onur Gecesi'nde Türkiye'nin zirvedeki isimleri de verilen ödüllerle onurlandırıldı. Adana'nın marka olması yolunda önemli faaliyetlerde bulunan isimlere verilen ödüller gecenin en anlamlı bölümünü oluşturdu.

Ödüle layık görülen isimler:

Fatih Terim (Yılın Teknik Direktörü): Adana'nın ve Türkiye'nin dünyaya açılan kapısında O'nun ismi var. O imparator ünvanlı "Fatih Terim". Adana Demir spor'daki başarılarının ardından Galatasaray'a transfer oldu. Bu formayla 327 maç oynadı. 68 kez Türkiye Milli Futbol Takımı forması giydi. 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası ve 1 UEFA Kupası kazanan Türkiye'deki ilk ve tek antrenör oldu. Halen milli takımın teknik direktörlüğünü yürüten Fatih Terim, memleketi Adana'yı da hiçbir zaman unutmadı. Kendi imkanlarıyla yaptırdığı Fatih Terim Lisesi'ni Milli Eğitim'e armağan etti. Memleketi Adana'da kendisinin ismini 5 Ocak Fatih Terim Stadı'na vererek Terim'i yaşarken ölümsüzleştirdi. Adana'nın gururu, dünya markası Fatih Terim "Yılın Teknik Direktörü ödülünü" aldı.

Terim'e ödülünü Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Sabancı takdim ederken Adana Demir spor Başkanı Selahattin Aydoğdu da Demir spor forması ve atkısı hediye etti.

Adalı Ailesi (Özel Ödül) : 1984 yılında kurulan Adalı Holding, şirketleri bünyesinde inşaat, servis, lojistik, catering ve enerji alanlarında 7 bin'e yakın çalışanıyla uluslar arası hizmet verdi ve yine Türkiye'de OYAK Grubu bünyesinde hazır beton tesislerinin işletmeciliğini üstlendi. Adalı ailesi en son Starwoods markası ile anlaşma yaparak Shereton Adana adlı otelini 2013 yılında tamamladı ve Adana'ya kazandırdı. Merhum Hasan Adalı adına da Adana'nın en büyük lisesi yaptırılarak Milli Eğitim'e devredildi. Adana'ya sağladıkları ekonomik katkıların yanı sıra, sosyal, kültürel ve eğitim alanındaki hayırsever destekleri ile de Adanalıların gönlünde ayrı bir yere sahip oldular. Adalı ailesi adına Yılın Onur Ödülünü Hasan Adalı aldı. Adalı'ya ödülünü Vali Hüseyin Avni Coş takdim ederken Adana spor Kulüp Başkanı Tevriz Dura tarafından da takımın forması ve atkısı armağan edildi.

Yavuz Donat (Yılın Erkek Köşe Yazarı): Üç kuşak Türkiye'deki gelişimleri ve değişimleri yıllarca onun Vitrin'inden takip etti. 1963 yılında Ulus Gazetesi'nde köşe yazarlığıyla gazeteciliğe başlayan Yavuz Donat, meslek hayatına Akşam, Tercüman, Meydan ve Milliyet gazeteleriyle devam etti. Halen Sabah Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaya devam ediyor. Yalın ve sade anlatımı, olayları herkesin anlayacağı dilde çarpıcı bir üslupla kaleme alması kendisini yıllardır en çok okunan yazar konumuna taşıdı. Donat günümüzde de en çok okunan köşe yazarlarından biri olma rekorunu elinde bulunduruyor. "Yılın Erkek Köşe Yazarı Ödülü"ne layık görülen Donat'ın ödülünü kendisinin yurt dışında olması sebebiyle Sabah Gazetesi Çukurova Bölge Temsilcisi Ersin Ramoğlu aldı.

Ayşe Arman (Yılın Kadın Köşe Yazarı): Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Ayşe Arman Genellikle kadın-erkek ilişkileri üzerine yazdığı yazıları ve pazar röportajlarıyla ünlüdür. Röportaj yaptığı kişileri dışarıdan izlemek yerine onların dünyalarına girerek, bizzat yaşayarak yansıtması kendisini gazetecilikte ayrı bir noktaya koymuştur. Cesur ve dürüst kalemiyle geniş bir okuyucu kitlesine sahiptir. 1989 yılında Cumhuriyet Gazetesi Bülent Dikmener ödülünü kazanmıştır. Gezinin Güzel İnsanları, Alya, Sevgilim ve Ben Bizim Hikayemiz, Kimse Sormazsa Ben -Sorarım ve Kimse Okumazsa Ben Okurum kitapları yok satmıştır. Ayşe Arman "Yılın kadın Köşe Yazarı" ödülüne layık görüldü. Arman'a ödülünü Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Sabancı takdim etti. Arman'a da Adana Demir spor As Başkanı Hasan Suruözü tarafından forma ve atkı hediye edildi.

Erkan Petekkaya (Özel Ödül): 1993'ten beri devlet tiyatrolarında görev alan ve daha sonra istifa eden Petekkaya, 1994 yılında kamera şakalarıyla başladığı oyunculuk kariyerinde hızlı bir yükselişe geçti. 2005 yılında başrol oynadığı beyaz Gelincik dizisiyle Adana serüveni başladı. Daha sonra rol aldığı Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisindeki katı yürekli ve saldırgan Ali karakterini duygusal ve çaresiz bir karaktere büründürerek gönüllerde taht kurdu ve geniş bir hayran kitlesine sahip oldu. Halen yine Adana'da çekimleri süren Dila Hanım dizisinde başrol oynuyor. Erkan Petekkaya, "Adana'nın bereketini seviyorum"diyor. Erkan Petekkaya'ya "Özel Ödülünü" Ak Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan'la Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim birlikte verdi. Petekkaya'ya ayrıca Adana Demir spor As Başkanı Hasan Suruözü tarafından forma ve atkı armağan edildi.

Ali Haydar Bozkurt (Özel Ödül): Ali Haydar Bozkurt, hep Adana'ya özgü fark yaratan güzellikleri paylaşmak istedi. Adana'nın pek az bilinen Portakal Çiçeği mevsimini ve bu mevsimdeki güzellikleri olabildiğince çok kişiye anlatmak için muhteşem bir karnavala imza attı. Bu kadar başarılara imza atan Bozkurt'un en önemli özelliği ise kendi deyimiyle hiç ders çalışmamış olması. Dersi derste dinleyen ve tüm eğitim hayatı boyunca kendini sosyal ve sanatsal etkinliklere adayan Bozkurt, buna rağmen iş dünyasının yükselen değerlerinden Toyota Pazarlama ve AŞ'nin CEO'su olmayı başardı. Ali Haydar Bozkurt, "Özel Ödülünü" Çukurova Üniversitesi Rektörü Mustafa Kibar'dan aldı.

Aosb (Özel Ödül): Adana Organize Sanayi Bölgesi 1984 yılında temeli atılarak kurulmuş, Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden biridir. Halen toplam 186 bin 286 metrekarelik 14 parsel alanda hizmette bulunuyor. Genel olarak baktığımızda Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde modern teknoloji ve küresel rekabet koşullarına uygun üretim yapan 342 işletme bulunuyor." Elektrik, doğalgaz ve su tüketimi, atık su arıtma, çevreye duyarlı bir üretim, özel meslek liseleri, 140 ayrı noktaya mobese hattı, otomatik sayaç okuma sistemi ve 36 bin fidan dikimi ile AOSB Bölgenin bel kemiği durumunda. Adana Organize Sanayi Bölgesi adına "Özel Ödülü" AOSB Başkan Vekili Osman Oğuz aldı. Oğuz'a ödülünü Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek takdim etti.

Tamer Gülcan (Özel Ödül): Kısa adı AGİAD olan Adana Genç İşadamları Derneği Başkanı ve aynı zamanda Çukurova SİFED Başkan Yardımcısı olan Tamer Gülcan, Adana'nın en etkin SİYAD'larından biri olan AGİAD'ın Yönetim Kurulu Başkanı. Çalışmalarıyla Adana'ya önemli katkılar sunmuş bir isim. Tamer Gülcan'ın "özel ödülünü" ise Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç takdim etti.

Müge Sürmeli Özveren (Özel Ödül): Dünya turizm profesyonellerinin küresel turizmi ve arkadaşlığı yaymaya çalıştığı uluslararası en yaygın ve en eski turizm sivil toplum örgütü SKAL'ın dönem başkanı olan Müge Sürmeli Özveren, Adana'nın markalaşması ve teşvik kapsamına dahil edilmesi için önemli çalışmalara imza attı. Adana turizminin kapılarını dünyaya açması için uluslararası seyahat ve turizm endüstrisindeki tüm sektörlerle işbirliğine girdi. Halen Mavi Sürmeli Oteli Yönetim Kurulu Başkanı olan Müge Sürmeli, SKAL'daki çalışmalarının yanı sıra Gastronomi Festivali yapılabilmesi için özverili çalışmalarına devam ediyor. Başarılı iş kadını Sayın Müge Özveren'e "özel ödülünü" AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan verdi

Zihni Aldırmaz (Özel Ödül): Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına oturduğu 4 yıl gibi kısa zamanda büyük işler başaran, ortak akıl prensibi ile kentin tüm dinamiklerini yönetime dahil eden, rekor asfaltlama hizmeti, 35 bin metrekarelik spor parkı, 48 köprü inşası, 3 alt geçit, 19 bulvar, 209 çıkmaz sokak açılışı ve 130 kilometre ana kolektör yapımı ile adeta rekorlara imza atan, sosyal ve kültürel alanların kente kazandırılmasında büyük emeği olan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz Adana'ya sunduğu hizmetlerden dolayı halkın da büyük takdirini topladı. Bu başarılarından dolayı "özel ödüle" layık görülen Zihni Aldırmaz'a ödülünü Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim takdim etti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erkan Petekkaya Hasan Adalı Ayşe Arman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title