Haberler

    5 Numara Büyük Ayakkabılarla Dünya Şampiyonluğuna

    Kenya'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda Mizgin Ay, kızlar 100 metrede11.62'lik derecesiyle altın madalya kazandı.

    Kenya'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda Mizgin Ay, kızlar 100 metrede11.62'lik derecesiyle altın madalya kazandı. Bu, Mizgin'in en büyük başarısıydı ama derece olarak en iyisi değildi. O, aynı şampiyonanın yarı finalinde 11.57 koşmuştu.

    Peki küçük yaş kategorisinde olsa da Türkiye'ye çok önemli bir başarı kazandıran Mizgin Ay kimdi? Nasıl bir öyküsü vardı?

    KRONOMETRE YANLIŞ MI?

    17 yaşındaki Mizgin, 18 yıl önce Batman'dan Ankara Beypazarı'na göç etmiş bir ailenin çocuğu. Sadece baba değil, evde herkes tarım işçisi. Mizgin'in hayat çizgisini değiştiren kişi antrenör Muhsin Soysal, olay ise Soysal'ın kendi çabasıyla yaptığı bir tarama testi..

    Henüz 10 yaşındadır Mizgin, bu tarama testinde Soysal çocukları 50'şer metre koşturup seçme yapmaktadır. Mizgin kendi grubunda birinci olurken, kronometrede 8.13 yazmaktadır. Soysal şaşırır, "Acaba yanlış mı ölçtüm" der, bir daha koşturur küçük kızı. Bu kez derece daha iyidir: 8 net...

    KIZIN NEREDE? - TARLADA!

    Kronometreden sonra Soysal'ın gözleri Mizgin'in ayaklarına takılır. Koca ayakkabıları işaret edip sorar, "Bunlarla mı koştun?" Evet, ablasının ayakkabılarıyla koşmuştur. Spor ayakkabısı olmadığı için 33 numara ayaklarına 38 numarayı geçirerek... Bağcıkları sıkıca bağlamış piste çıkmıştır, normal ayakkabılarla daha iyi koşacağı açıktır.

    Sonrası yoksulluk ve sporun bir arada nasıl yürüyebileceğinin örnekleriyle doludur.

    Mizgin antrenmanlara gelmemektedir. Soysal, babayı arar. "Kızım tarlada çalışıyor" cevabını alır. Zar zor ikna edip 2 yıl içinde düzenli antrenman yaptırmaya başlar. İyi dereceler de peş peşe gelir.

    1500 LİRAYA FENER'E

    14 yaşından itibaren girdiği hiçbir yarışta geçilmez Mizgin... Muhsin Hoca, "Bu kıza yazık olacak" deyip kulüp aramaya başlar. "Kimin 100 metrecisi iyi değil" diye araştırırken Bursa Osmangazi Kulübü'nü bulur.

    Ve Mizgin ayda 250 liraya Osmangazi'de koşmaya başlar. Eskişehirde 16 yaş altı ligi yarışlarında 100 metreyi 12.65'le kazandığında Fenerbahçe Kulübü'nün ilgisini çeker.

    Atletizm Sorumlusu Fikret Çetinkaya, Muhsin Hoca ve Osmangazi kulübü yetkililerini güçlükle ikna edip, Mizgin'i Fenerbahçeli yapar. 1500 TL maaş ve biraz daha iyi çalışma imkanları alacaktır genç kız...

    YENİ HEDEF OLİMPİYAT

    Mizgin yine Beypazarı'nda yaşamaktadır. 2015'te büyük bir sorun çıkar. İlçe halkıyla doğudan gelmiş tarım işçileriyle arasında olaylar yaşanır. Mizgin'in ailesi Batman'a dönüş yapar. Antrenörler devreye girer, çok uğraşırlar ve babayı ikna edip Beypazarı'na döndürürler. Ona belediyede bir iş verilir, Mizgin'e de beslenme yardımı...

    Antrenör Muhsin Soysal ile Kenya'daki yıldızlar şampiyonasını hedef koyarlar. Yolculuk zamanı başka bir sıkıntı yaşanır. Mizgin'i bulup yetiştiren Muhsin Hoca, öğrencisiyle gidemez. Çünkü engelli bir çocuğu vardır ve aynı günlerde ciddi bir ameliyat geçirecektir. Uzaktan destekler Mizgin'i...

    Ve sonuç, Mizgin dünya şampiyonu...

    Tarladan pistlere 5 numara büyük ayakkabıyla adım atan 1750 TL maaşlı Mizgin'in hedefi şimdi 2019 Dünya Gençler Şampiyonası ve ardından 2020 Tokyo Olimpiyatları...

    Başarı öyküsüne bakalım başka neler yazacak?

    Korkmayın, bizde doping olmaz

    Antrenör Muhsin Soysal, Hürriyet'e konuşurken, altın madalya sonrası sık sık "İnşallah Mizgin de dopingli çıkmaz" sözleri duyduğunu belirterek, "Kimse merak etmesin. Ne ben, ne Mizgin'in dopingle ilgisi olabilir. Doping hırsızlıktır ve biz kimsenin emeğini çalmayız. Ayrıca Türkiye'de dopingi önlemek için çok büyük tedbirler alındı" dedi.

    Gelişimi için her şeyi yapacağız

    Mizgin Ay'ı Fenerbahçe'ye kazandıran amatör şubeler sorumlusu Fikret Çetinkaya, genç sporcunun gelişimi için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Çetinkaya, "Ailesiyle kamp imkanı tanıyacağız. Hocasının ve kendisinin daha iyiye gitmesi için bilimsel anlamda her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Beypazarı Türkiye Batman Kenya Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title