Haberler

5. Nabd Al-Hayat Yardım Kampanyası"

İslam Alimleri Birliği ve İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde beşincisi düzenlenen kampanya tanıtıldı İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Işık: "Bu tarz birlikteliklere kendi halklarımızın ve Suriyelilerin ihtiyacı var"

İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Işık, Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle çok sayıda insanın mağdur durumda olduğunu ancak kamuoyu ilgisinde azalma görüldüğünü belirterek, insani yardım kuruluşlarının birlikteliğinin Suriye halkı için büyük önem taşıdığını söyledi.

İslam Alimleri Birliği ve İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde beşincisi düzenlenen "Nabd Al-Hayat Yardım Kampanyası", Bayrampaşa'daki Titanic Businness Otel'de düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Yakup Işık, burada yaptığı konuşmada, Mart 2011'de başlayan Suriye krizinin 4. yılını doldurmak üzere olduğunu kaydetti.

Suriye'de yaşanan krize yönelik kamuoyunda "vurdumduymazlığın" ve "alışılagelmişliğin" ortaya çıkmaya başladığını ifade eden Işık, "Süreç gösteriyor ki ilerleyen yıllarda da kriz sıcaklığını artırarak devam ettirecek. Bundan dolayı bu tarz birlikteliklerin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu tarz birlikteliklere kendi halklarımızın ve Suriyelilerin ihtiyaçları var" dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın, kriz başladığı andan itibaren bölgeye yardımlarını ulaştırma gayretinde olduğunu ve 5 bine yakın yardım tırını Suriye halkıyla buluşturduğunu dile getiren Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Malumunuz üzere son yıllarda bölge en sert kışını yaşıyor. Yağan yağmurlar ve kar, çadır kentlerdeki çadırları kullanılamaz hale getirdi. Soğuk kış şartlarından dolayı çocuklar, kadınlar, yaşlılar kışın soğuk yüzüyle karşı karşıya kalmış oldular. Son bir hafta içinde Suriye'de 8'i çocuk 14 kişi soğuklardan dolayı vefat etti. Lübnan'daki mülteci kamplarında da 10 kişinin öldüğünü duyuyoruz."

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın bölgede 120 bin kişiye sıcak çorba çıkardığını ve kış şartları nedeniyle acil kampanya başlattığını aktaran Işık, katkı veren kuruluşlara teşekkür etti.

Diğer konuşmalar

Uluslararası Yardım ve Kalkınma Kurumu Halkla İlişkiler Müdürü Hamza El-Abdullah da Suriye'de krizin uzun sürdüğünü aktararak, bölgede halkın geçim kaynaklarını geliştirmeye yönelik projelere destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

Kampanyaya 40'a yakın kuruluşun ortak olduğu bilgisini veren El-Abdullah, kış şartlarında mağduriyetlerin yaşanmaması için yakıt, battaniye, ekmek, tekstil gibi konularda çalışmalar gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Suriye Geçici Hükümet Başkan Yardımcısı Muhammed Faruk Tayfur, İslam coğrafyasında çeşitli gibi görünen sorunların aslında aynı olduğunu aktardı. Fransa'da yaşanan olayın ardından büyük bir yürüyüş tertip edildiğini ve bir birliğin oluştuğunu, benzeri bir birlikteliğin Suriye ve Ortadoğu coğrafyasında da mazlumlar için olması gerektiğini kaydeden Tayfur, "Ancak önemli olan yürüyüş yapmak da değil, birleşip halka yardım etmektir" dedi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, kampanyaya destek veren kuruluşlara teşekkür etti. Suriye'de yaşanan krizin bir an önce sona ermesini beklediklerini aktaran Karadaği, ölen kadın ve çocuklardan herkesin sorumlu olduğunu söyledi.

Nabd Al Hayat Kurumu Genel Koordinatörü Bassam Duvaylihi de Suriye'de çocukların soğuktan hayatını kaybettiğine dikkati çekerek, "Daha kaç çocuk ölmesi gerekiyor ki bu sorun çözülsün. Birlik olursak Suriye'deki, Gazze'deki kardeşlerimizin yardımına koşarız" ifadelerini kullandı.

Basın toplantısını çok sayıda Arap medya kuruluşu da canlı yayınlarla aktardı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Bayrampaşa Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title