Haberler

5. Muhasebe Eğitim Kampı -

Muhasebe Öğretim Üyeleri Bilim ve Dayanışma Vakfı (MÖDAV) tarafından Torul ilçesi sınırlarındaki 2100 rakımlı Zigana Dağı Gümüşkayak Tesisleri'nde düzenlenen 5. Muhasebe Eğitim Kampı başladı.

Muhasebe Öğretim Üyeleri Bilim ve Dayanışma Vakfı (MÖDAV) tarafından Torul ilçesi sınırlarındaki 2100 rakımlı Zigana Dağı Gümüşkayak Tesisleri'nde düzenlenen 5. Muhasebe Eğitim Kampı başladı.

Kampın açılışında konuşan MÖDAV İstanbul Şubesi Başkanı Prof. Dr. Nuran Cömert, kampın 4 gün süreceğini, vakıf olarak pek çok faaliyetleri olduğunu belirterek, " Türkiye'nin her yerinde Edirne'den Van'a kadar üniversiteleri ziyaret ediyoruz, kendi alanımızda çalışan muhasebe öğretim ve araştırma görevlileriyle buluşuyoruz. Birlikte bilimsel dayanışma yaratıyoruz. Muhasebe bilimine katkı vermeye çalışıyoruz" dedi.

Muhasebe Eğitim Kampı'nın beş yıl önce şekillendiğini, kampın sıra dışı mekanlarda gerçekleştirildiğini anlatan Cömert, şöyle konuştu:

"Bu sıra dışı mekanlara genç akademisyenler hiçbir formalite olmadan fikirlerini özgürce yansıtıyorlar. Onlara böyle bir ortam oluşturuyoruz. Kampımızın ilkini Ayder Yaylası'nda, İkincisini Artvin'de, üçüncüsünü Kaz Dağları'nda, dördüncüsünü Beyşehir Gölü ve Amanos Dağları'nda gerçekleştirdik. Beşincisini ise Zigana gibi çok güzel bir yörede gerçekleştiriyoruz. Zigana'nın sıra dışı bir mekan olması bizim düşüncemize fayda sağlıyor. Toplumu daha yakından tanıma fırsatı bulacağız. Tarihi yerleri gezerek nereden geldik, nereye gidiyoruz değerlendirmesi yapacağız" diye konuştu.

Cömert, kampa yurt dışı üniversitelerinden de 60 akademisyenin katıldığını belirtti.

Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Aydın ise kurumsal hesap verebilirliğin zorunluluk olduğunu vurgulayarak, "Hepimizin bireysel, sosyal ve kurumsal sorumluluğu vardır. Bulunduğumuz ve yaşadığımız topluma karşı bireysel ve sosyal sorumluluğumuz bulunuyor. Sosyal sorumluluk tüm bireylerin ve yönetimler içinde yaşadıkları toplumun, yaşam kalitesini iyileştirmek, sürdürülebilir bir dünyaya ulaşmak için ekonomik, çevresel, kültürel ve sosyal gelişmeye sağlamalıdır" dedi.

Konuşmalardan sonra ABD Isenberg School Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Graham Gal, "Muhasebe Ontolojisi", Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Tuna, "Demokrasilerde sorunlu hesap verebilirlik, sosyolojik perspektif " konularında sunum yaptı.

Dört gün sürecek kamp süresince "Kavramsal Çevrenin Mantığı, Muhasebe Teorisi, Hukukçu gözüyle hesap verebilirlik, Meslek Mensubunun hesap verebilirliği" konuları ele alınacak.

Kampın ilk gününe Gümüşhane Vali Yardımcısı Recai Karal, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu ve akademisyenler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Türkiye Torul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title