Haberler

5. Mobilya Fuarı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kayseri 5. Mobilya Fuarı açılışı- Vali Orhan Düzgün'ün konuşması- TÜYAP Fuarcılık AŞ Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü konuşması- Protokolün valiliği gezmesi- Genel fuar detayları Kayseri 5. Mobilya Fuarı açıldı- Kayseri Valisi Düzgün: - "Mobilya fuarları, yeni üretilen ürünlerin sergilenmesi, farklı illerde, farklı ülkelerde geliştirilen modellerin paylaşımı adına son derece önemli" Kayseri'de beşincisi düzenlenen mobilya fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kayseri 5. Mobilya Fuarı açılışı- Vali Orhan Düzgün'ün konuşması- TÜYAP Fuarcılık AŞ Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü konuşması- Protokolün valiliği gezmesi- Genel fuar detayları Kayseri 5. Mobilya Fuarı açıldı- Kayseri Valisi Düzgün: - "Mobilya fuarları, yeni üretilen ürünlerin sergilenmesi, farklı illerde, farklı ülkelerde geliştirilen modellerin paylaşımı adına son derece önemli" Kayseri'de beşincisi düzenlenen mobilya fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Dünya Ticaret Merkezi'ndeki fuarın açılışında yaptığı konuşmada, mobilya sektörünün Kayseri için çok önemli olduğunu söyledi.On binlerce kişinin istihdam edildiği ve binlerce ailenin geçimini temin ettiği, şehrin ihracatının da önemli bir kısmının gerçekleştiği bir sektörde fuar açılmasının çok önemli olduğunu belirten Düzgün, şöyle devam etti: "Firmalarımız Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıyla kendilerini sürekli yeniliyor. Eskiden çekyatla başlayan mobilya üretimi bugün kurulabilir, taşınabilir çok farklı modellerde tasarlanıp üretilebiliyor. İhtiyaçlara göre yeniden tasarlanabiliyor. Mobilya fuarları yeni üretilen ürünlerin sergilenmesini, farklı illerde, farklı ülkelerde geliştirilen modellerin paylaşımı adına son derece önemli. Uluslararası fuar olması, her yıl yurtdışından 20-30 civarında temsilcinin katılıyor olmasını da önemsiyoruz. Hem ihracat yapan firmalarımızın ürünlerinin tanıtımı anlamında hem de diğer ülkelerdeki ürünlerin, tecrübelerin, bilgilerin paylaşılması adına bu fuarların önemi giderek artıyor. Önceki yıllara göre hem katılımcı hem ziyaretçi sayısının artması da fuarın ne kadar isabetli bir iş olduğunun göstergesi." TÜYAP Fuarcılık AŞ Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü de fuara 144 firmanın 432 markayla katıldığını kaydetti.Geçen yıl ki fuara 50 bin civarında ziyaretçi geldiğini, bu yıl da 50 bin rakamını geçmeyi hedeflediklerini ifade eden Ersözlü, şöyle konuştu: "20 bin metrekare kapalı alanda açılan fuara Almanya, Avusturya, Bosna Hersek, Filistin, Gürcistan, Irak, İran, İsrail, Lübnan, Makedonya, Mısır, Sırbistan, Suriye, Tunus, Sudan Ürdün, başta olmak üzere 20'den fazla ülkeden iş adamları gelecek. Katılımcı firmalarımızla çok önemli iş birliği anlaşmaları gerçekleştireceklerine inanıyoruz. Geçen yıl fuarı gezen 50 bin ziyaretçinin yüzde 35'i şehir dışından gelmişti. Bu yıl da 60 ilden ziyaretçi getireceğiz. Fuarda ağırlıklı olarak ev mobilyaları, çocuk odası, yemek odası, oturma grupları, aksesuarlar ve bu işi tamamlayıcı ürünler yerini aldı. Pazar gününe kadar açık olacak fuarın son gününde halk günü düzenleyeceğiz. Vatandaşlarımız uygun fiyata mobilya alma imkanı bulacak." Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Dünya Ticaret Merkezi Vali Orhan Düzgün İlhan Ersözlü Kayseri Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title