Haberler

5 Milyon Kişi İçin Borucunu Sildirme İmkanı, Son Gün 30 Eylül

Güncelleme:

Gelir testi yaptırmadığı için en yüksek tutardan borçla karşılaşanlar dikkat! 30 Eylül'e kadar başvurun. Hanedeki kişi başına düşen gelir 424.5 liradan azsa borcunuz silinecek.

Genel sağlık Sigortası (GSS) borcundan kurtulmak için süreç işliyor. Torba yasa ile tanınan imkana göre; hiç gelir testi yaptırmayanlar, teste girecek ve sonucuna göre ya borcu silinecek ya da azalacak. Testi geciktirenlerin de geciktirdikleri sürede tavandan biriken borçları yeniden hesaplanacak. Gelir testine giren ama borcunu ödeyemeyenlerin ise yapılandırma imkanı var.

NEREYE BAŞVURULACAK?

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, geçtiğimiz günlerde, gelir testi yaptırmayan yaklaşık 5 milyon kişinin bulunduğunu açıklamıştı. Bu kişilerin, yasa ile gelen imkandan yararlanmak için 30 Eylül'e kadar bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına test için başvurması gerekiyor. Gelir testi sonucu, hane içindeki kişi başına geliri brüt asgari ücretin 3'te 1'inden (424.5 lira) az olanların borcu silinecek.

BORCU SİLİNEN HİZMET ALACAK

Borcu silinenler sağlıktan da yararlanmaya başlayacak. Gelir bu rakamın üzerindeyse, gelir oranında belirlenecek prim geçmişe yönelik olarak yeniden hesaplanacak. Böylece en yüksek limitten çıkarılan borçtan kurtulmak mümkün. Çıkan borç da istenirse taksitle ödenebilecek. GSS borcunu yapılandırmak isteyenlerin 2 Kasım'a kadar ikametgahının bağlı olduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine başvurması gerekiyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Eylül Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (34)

demir can:

istedikleri kadar af çıkarsınlar, çünkü haksızlık bu, sakın para ödemeyin milyonlarca kişi ödemezse kralı gelse bir şey yapamazlar. . . . . devlet halk için var olmalı , halk devlet için değil. . .

27
0
yanıtYanıtla
Garip:

ÖDEMİYORUM, ÖDEYENDE ENAYİDİR! BU BİR HIRSIZLIKTIR!

20
0
yanıtYanıtla
end:

arkadaşlar bu deli dumrul vergisi herkesi mecburen borçlu çıkarıyorlar GSS istege baglı olması gerekir hiç bir saglik hizmeti almasan bile her ay hanene borç yazılıyor ve faiz işliyor bunun iptal edilmesi lazım ülkede 5 milyon işşiz hiç bir saglik hizmeti almadan binlerce lira boçlandırıldı

15
4
yanıtYanıtla
ferhat:

sakın yaptırmayın 4 senedir yok son gün yalanı atıyorlar yazık günah genclere test yaptırmayın silmeye mecbur kalacaklar

19
0
yanıtYanıtla
türkoğlu:

Bı GSS uygulaması çok saçma bir uygulama durduk yere borçlandırıyorlar.

18
1
yanıtYanıtla
Berrtan:

Yalanya yalan gittim gelir testine girdim çalışmiyom dedemle yasiyom dedemin kisi basina 430 tl dusuyor yazmis adam benim gelirim melirim yok diyom e nasil yasiyon diyo adam yok iste kardesim yok borcumun ustune borc cikti gittigimede pisman oldum

17
1
yanıtYanıtla
bicibici:

nitelikli dolandırıcılık suçu ile devlete tazminat davası açabilirsiniz

15
1
yanıtYanıtla
nerde adalet nerde kalkınma?:

şu AKP denen partiye oy verenin teröristlerden bi farkı yoktur vermeyin artık şu partiye oy moy hdp bile akpden daha iyi hiç değilde onlar durduk yere gss kitlemiyor

10
5
yanıtYanıtla
Sungerbob:

ÖDEMEYİN

15
0
yanıtYanıtla
rekor:

sigortalı yada bağkurlu olmayan işsiz adamdan tedavi olmadığı halde sen bu parayı alabiliyorsan ben bu devletin insanı değilim. yere düşüne tekmek vurmak gibi bir şey. yazıklar olsun sizin yönetim anlayışınıza. lan bu adama oy verdilerya daha ne diyetim size.

12
1
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title