Haberler

5 Metrekarelik Dükkanına Bir Ömrü Sığdırdı

TAYYİP HOŞBAŞ - Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, babasının yanında 37 yıl önce çırak olarak başladığı ayakkabı tamirciliğini sürüdüren 62 yaşındaki Ömer Faruk Solak, babasından miras kalan 5 metrekarelik dükkanında ailesinin geçimini sağlıyor.

Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının 1950'li yıllarda inşa ettiği dükkanda baba mesleğini sürdürerek 3 çocuk büyüttüğünü söyledi.

Çocuklarının birinin öğretmenlik yaptığını, diğerinin öğretmen ataması beklediğini ve en küçük çocuğunun da eğitim fakültesine devam ettiğini ifade eden Solak, "Bu küçük yerde geçimimi sağladım. Çok şükür çocuklarımın istikbalini sağladım." dedi.

"Çok para değil, yeterli para"

Babasının vefat etmeden önce ilçenin saygın esnaflarından olduğunu anlatan Solak, "Ayakkabılarla babamın tavsiyesi ile tanıştım. 1980'de babamın yanında çırak olarak bu mesleğe başladım. Bu meslek bana baba mirası. Ağabeyim o zamanlar lise okumak için Akçakoca'dan çıktı, babam beni bırakmadı. 'Gel beraber yapalım bu işi.' demesi üzerine başladım." diye konuştu.

Çok para kazanmadığını ama parasız da kalmadığını vurgulayan Solak, şöyle devam etti:

"3 çocuğumu ayakkabı tamirciliği ile büyüttüm. Halimden memnunum. Baba mesleği bizim seçmemizle olmadı. Parası fazla değil ama kanaatkar bir yapıya sahip olduğum için memnunum. 40 senedir hiç parasız kalmadım. Bu çok para değil, yeterli para. Çoluk çocuğuma en iyisini yedirip içirecek kadar."

Dükkanının kendisi için evinden de öte olduğunu ifade eden Solak, anne babaların çocukların meslek seçiminde dikkatli olmaları gerektiğine değinerek, "Bu mesleğe 12-13 yaşlarında başlanmalıdır. Aileler kötü alışkanlık kazanmamaları için çocuklarını bizlere emanet edebilir. Meslekte utanma olmaz, birinci kural bu. Bir mesleği seviyorsan yapacaksın, sevmiyorsan yapmayacaksın." diye konuştu.

"Mesleğe saygı en önemlisi"

Solak, kazancının çok olmadığını ancak sürekli olduğunu aktararak "Kazandığımız zaman çok kazanmayız ama devamlı kazanırız. 40 yıldır bir kere marketten veresiye pirinç almadım. 30-50 lira kazanırım ama bana yetiyor. Allah'a şükür. Bu da mesleğimize duyduğumuz saygı ve kanaatkar olmamızdan kaynaklanıyor. Mesleğe saygı en önemlisi." değerlendirmesini yaptı.

Babasının tavsiyelerine uyarak günlerini güzel geçirdiğini vurgulayan Solak, şunları kaydetti:

"Bana bu mesleği öğreten babama da her zaman dua ediyorum. Babamdan Allah razı olsun beni bu işe soktu, bana bir ekmek kapısı bıraktı. Babam, hastalıktan dolayı mesleği bıraktı, ben devam ettim. Bizim çocuklar okudu, bu mesleği yapmıyorlar. Bizden sonra da bu meslek biter."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Akçakoca Düzce Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title