Haberler

5 Mayıs'tan İtibaren Didim'den Yunan Adalarına Turlar Başlatılıyor

Aydın'ın Didim İlçesi'nden Yunanistan'ın Kos ve Kalymnos adalarına 6 Mayıs'tan itibaren karşılıklı turlar başlatılacak.

Aydın'ın Didim İlçesi'nden Yunanistan'ın Kos ve Kalymnos adalarına 6 Mayıs'tan itibaren karşılıklı turlar başlatılacak.

Didim Kaymakamı İskender Yönden ve Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ, göreve yeni başlayan Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia'yı ziyaret etti. Başkonsolosa Türk-Yunan Ekonomi konularındaki çalışmalarında danışmanlık yapan eşi ekonomist Nikolaos Stefanos da eşlik etti. Yönden ve Üstündağ, başkonsolosa yeni görevlerinde başarı diledi.

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Didim heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek, her iki ülkenin ortak geliştirdikleri ve bugüne kadar en büyük işbirliği olan doğalgaz boru hattı projesinde çalıştıklarını anlattı. Proje sürecinde Başbakanlar ve Bakanlar düzeyinde ikili görüşmelere katıldıklarını söyleyen Papoulia, iki ülke arasında ilişkileri hakkında önemli bir tecrübe kazandıklarını kaydetti.

İKİ ÜLKENİN BENZERLİĞİNE VURGU

Didim Kaymakamı İskender Yönden, şimdiye kadar 40'a yakın ülke gezdiğini, yakın zamanda gittiği Kos seyahatinde kendisini Türkiye'nin herhangi bir şehrine gitmiş gibi hissettiğini söyledi. Aynı denizin iki yakasında, birbiriyle birçok noktada benzeşen iki halk olduğunu belirten Kaymakam Yönden, halkların dost olduğunu vurguladı.

"VİZE OFİSİ TALEBİ"

Karşılıklı olarak güçlendirilen diyalogun meyvelerini vermeye başladığını vurgulayan Oda başkanı Üstündağ ise, Didim'deki bir seyahat acentesinin Yunan bir partner acente ile Didim çıkışlı Kalymnos-Kos turlarının başlaması aşamasına geldiğini, bununla beraber Didim Belediye Başkanlığı'nın Kos ve Leros adalarına karşılıklı günübirlik seferler yapma aşamasında olduğunu kaydetti. 2014 yılı Kasım ayında Didim'e ziyarete gelen bir önceki Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris ile Didim Belediye Başkanlığı makamında görüştüklerini ve başkonsolosun vize konusunda kolaylık sağlanacağı konusunda kendilerine görüş beyan ettiğini belirtti. Üstündağ, "Sizden isteğimiz; önemli bir talep göreceğini düşündüğümüz bu seyahatler için ilçemizde vize işlemlerinin en hızlı ve en ekonomik şekilde yapılabilmesidir. Odamız vize ofisi için yer açmaya, yardımcı olmaya hazır" dedi.

"TURLARA 5 BİN KİŞİNİN KATILMASI BEKLENİYOR"

Yunan adalarına turlar düzenleyecek seyahat acentesi sahibi Ali Çamurcu da iki ülkenin varış noktalarının sahip olduğu görülmeye değer varlıklar düşünüldüğünde bu yıl harekete geçecek bu potansiyelin ivmelenerek devam edeceğini tahmin ettiklerini anlattı. Çavurcu, "Adalara yapılacak günü birlik seferler veya ada turları ilçemizde her yıl tatilini geçirmek isteyen 1 milyon kişi ile Aydın ve Denizli gibi yakın kentlerde yaşayan 1,5 milyon nüfus için önemli bir çıkış kapısı olabilir" diye konuştu. Çamurcu, 6-7-8 Mayıs tarihlerini kapsayacak 3 günlük ilk paket turu, Didim'de bulunan kamu kurum kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşlarında çalışan personele sunucağını belirtti. Bu sezon turlara 5 bin kişinin katılmasını beklediklerini ifade etti.

"HER KOLAYLIĞI YAPACAĞIZ"

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Didim'e vize ofisi açılmasının destekçisi olacağını, konuyu gerekli yerlerle görüşeceklerini söyledi. Kendisinin de yapılacak ilk tura eşi ile katılmak istediklerini belirten başkonsolos Papoulia, heyetler düzeyindeki ziyaretlerin ve karşılıklı davetlerle yapılacak benzer festival ve etkinliklerin tekrarlanmasını arzu ettiğini ifade etti.

Didim heyeti Başkonsolos Papoulia'ya getirdikleri hediyeleri verdi. Ziyaret sonunda toplu fotoğraf da çekildi.

- Didimaydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Didim Aydın Kos Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title