Haberler

5 Mahkumun Yanarak Can Verdiği Olayın Zanlılarına Beraat Kararı Çıktı

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde 16 Eylül 2011 tarihinde meydana gelen, cezaevi aracının yanması ve 5 mahkumun hayatını kaybetmesi olayı ile ilgili olarak yargılanan 3 sanık ‘asli kusur bulunmadığı’ gerekçesiyle beraat etti.

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde 16 Eylül 2011 tarihinde meydana gelen, cezaevi aracının yanması ve 5 mahkumun hayatını kaybetmesi olayı ile ilgili olarak yargılanan 3 sanık 'asli kusur bulunmadığı' gerekçesiyle beraat etti.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 4 yıldır devam eden davada sanıklar cezaevi aracının sürücüsü Cafer S., araç komutanı Astsubay İsmail B. ile araç komutan yardımcısı Astsubay Mustafa K.'nın 'taksirle ölüme ve yaralamaya sebep olmak' suçlarından yargılandı. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonrasında tutuklu sanıklar hakkında 'Asli kusur bulunmadığını' gerekçe göstererek beraat kararı verdi.

2011 YILINDA MEYDANA GELEN OLAYDA 5 MAHKUM YANARAK CAN VERMİŞTİ

16 Eylül 2011 tarihinde meydana gelen olayda Cafer S. yönetimindeki 34 B 2564 plakalı cezaevi ring aracı alev alarak tamamen yandı. İstanbul Metris Cezaevi'ne nakledilmeleri için Van ve Muş cezaevlerinden alınan hükümlü Sinan Aşğa ve Medeni Demir ile tutuklu Abdulsettar Ölmez, Akif Karamalı ve İsmet Evin, araç içerisindeki parmaklıklı bölümden çıkamayınca yanarak öldü. Aracın arka kısmındaki 10 asker ile ön kısmında bulunan komutan, komutan yardımcısı ve 2 şoför ise yara almadan kurtuldu. Aracın sürücüsü, araç komutanı ve komutan yardımcısı hakkında 2- 15 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle dava açıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title