Haberler

5. Kültür ve Karpuz Festivali

"5. Kültür ve Karpuz Festivali" Diyarbakır'da çeşitli etkinlilerle kutlandı.

"5. Kültür ve Karpuz Festivali" Diyarbakır'da çeşitli etkinlilerle kutlandı.

Diyarbakır Hipodromu'nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'ın tarım alanında Türkiye'nin önemli kentlerinden biri olduğunu belirtti.

Diyarbakır karpuzunun kentin tanıtımına katkı sağladığını aktaran Aksoy, şunları söyledi:

"İlimizin sembolü haline gelmiş, bu alanda yapılan çalışmalarla kültürel boyutuyla da ilimizin tanıtımına katkı sağlamaktadır. Diyarbakır karpuzu için Türk Patent Enstitüsüne başvuru yapılmış ve 2008 yılında tescil edilerek patent alınmıştır. Diyarbakır karpuzu artık uluslararası anlamda coğrafi işaretliliğe sahip tarımsal ürün olarak yer almaktadır. Diyarbakırımızın tanıtımında da Diyarbakır karpuzunun önemli bir yeri olduğunu düşünüyoruz."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar da geçen yıl kent genelinde 45 bin dekarlık alanda 173 bin ton karpuz üretildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından katılımcılar, karpuz fotoğraf sergisini gezdi.

Daha sonra "Karpuz Ağırlık Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Ürettiği 45 kilo 900 gramlık karpuz ile birinci olan Adil Aydın'a Vali Aksoy, 43 kilo 700 gramlık karpuz ile ikinci olan Mehmet Atlı'ya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, 42 kilo 400 gramlık karpuz ile üçüncü olan Hasan Yıldız'a da ödülünü Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı verdi.

Etkinlikte, Uluslararası Diyarbakır Karpuz Festivali Koşusu da yapıldı. 2 bin metre mesafeli koşuyu, jokeyliğini Ferit Yardımcı'nın yaptığı "Concrete" isimli at kazandı. Vali Hüseyin Aksoy, birinci olan atın sahibi Ali Şeker'e kupa takdim etti.

Ödül töreninin ardından etkinlik sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Aksoy Diyarbakır Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title