Haberler

5'inci Frank Kartal'da Büyük İlgi Gördü

Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında Kartal’da sergilenen 5’inci Frank Oyunu büyük ilgi gördü.

Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında Kartal'da sergilenen 5'inci Frank Oyunu büyük ilgi gördü.

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü, Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında düzenlenen tiyatro festivali ile Kartallı vatandaşları her gece ayrı bir tiyatro oyunu ile buluşturmaya devam ediyor. Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında Tiyatro Adam'ın hazırladığı "5'inci Frank" adlı oyun Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Oyuna Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Feyyaz Kaynak, Kartal Belediyesi birim müdürleri ve çok sayıda Kartallı sanatsever katıldı.

Friedrich Dürrenmatt'ın yazdığı Fatih Koyunoğlu'nun yönettiği oyunda Aşkın Şenol, Ayça Koyunoğlu, Ayça Güngör, Alican Yılmaz, Berk Yaygın, Deniz Özmen, Fatih Koyunoğlu, Gökhan Azlağ, Hivda Zizan Alp, Mehmet Solmaz, Pelin Bölükbaş ve Serdar Akülker rol alıyor. 5. Frank oyunu, sevgi, iyilik, sevecenlik, acıma gibi insana özgü duyguların bütünüyle yok sayıldığı vahşi kapitalizmi, para, güç ve ölüm olguları üstünden grotesk bir dille eleştiriyor. Oyuncular tarafından canlı olarak yapılan müzikleriyle, modern ve dinamik reji anlayışını sahneye taşıyan oyun temposu ve coşkusuyla da seyircilerden tam not aldı.

Oyunun sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Feyyaz Kaynak, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına oyunculara plaket takdim etti. Oyundan çok etkilendiğini dile getiren Kaynak, "Sizleri Kartal'ın sahnesinde izlemek mutluluk verici" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Tiyatrolar Günü Kartal Belediyesi Fatih Koyunoğlu Hasan Ali Yücel Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title