Haberler

5 Haziran Dünya Çevre Günü

Ankara Valiliği: "İnsanoğlu, doğaya hakim olma ve onu sorumsuzca kullanmasının bedelini daha ağır şekilde ödemeden çevreyi koruma kullanma dengesi içerisinde muhafaza etmenin yollarını bulmalıdır"

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, "İnsanoğlu, doğaya hakim olma ve onu sorumsuzca kullanmasının bedelini daha ağır şekilde ödemeden çevreyi koruma-kullanma dengesi içerisinde muhafaza etmenin yollarını bulmalıdır" ifadeleri yer aldı.

Ankara Valiliğince 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yayımlanan mesajda, doğa tahribinin hızla sürdüğü belirtildi.

Temiz bir çevrenin çocuklara bırakılabilecek en güzel miras olduğu vurgulanan açıklamada, insanoğlunun, teknoloji ile çevre arasındaki sentezi çözmesi gerektiği bildirildi.

Açıklamada, şu ifadeler kaydedildi:

"İnsanoğlunun, kainatın kendisine bahşettiği imkanları doğal haliyle koruması ve kullanması gerektiği anlayışından uzaklaşarak, içinde yaşadığı çevreye karşı adeta savaş açmayı tercih etmesi ve teknolojinin hızlılığı kadar doğanın tahribini de aynı hızla sürdürmesi hali kabul edilemez. İnsanoğlu, doğaya hakim olma ve onu sorumsuzca kullanmasının bedelini daha ağır şekilde ödemeden çevreyi koruma-kullanma dengesi içerisinde muhafaza etmenin yollarını mutlaka bulmalı ve çevre ilişkilerinde artık daha samimi olmalıdır." - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Çevre Günü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title