Haberler

5 Gence Toplumsal Yaşam Anlatıldı

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde, yetiştirme yurtlarında kaldıktan sonra reşit olup bir kamu kurum veya kuruluşuna yerleştirilerek işe başlatılan 35 gence, toplumsal yaşamın kuralları anlatıldı.

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde, yetiştirme yurtlarında kaldıktan sonra reşit olup bir kamu kurum veya kuruluşuna yerleştirilerek işe başlatılan 35 gence, toplumsal yaşamın kuralları anlatıldı.

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 'İş Hayatına Uyum' konulu eğitim semineri düzenlendi. Seminere yetiştirme yurtlarında kaldıktan sonra reşit olup bir kamu, kurum veya kuruluşuna atama ile devlet memuru olarak yeni yerleştirilen 15'i kız 35 genç katıldı.

İl Müdürlüğü binası toplantı salonunda düzenlenen seminere Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Manisa Valiliği Yazı İşleri Müdürü Cihangir Deniz, Manisa Celal Bayar Ünivesitesi (CBÜ) Sosyal Hizmetler Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Baydur ile Manisa Defterdar Yardımcısı Alpay Ekici katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan, yetiştirme yurtlarında reşit olduktan sonra devlet tarafından bir işe yerleştirilen gençlerin birçoğunun, iş hayatında sıkıntılar yaşadığını tespit ettiklerini söyledi. Konan, "Birçok gencimizin, bizden ayrılıp işe yerleştikten sonra hem bizim yetiştirmemizden kaynaklı hem de özel hayatları sebebiyle iş hayatlarında bir takım sorunlar yaşadığını tespit ettik. Bunun öncelikli sebebi bu gençlerimize, yetiştirme yurdunda kaldıkları müddetçe toplumsal yaşama ve iş hayatına alıştıracak eğitimleri veremememizden kaynaklıyor. Ancak artık bunları aştık. Devlet korumasında olan çocuklarımızı toplumsal yaşama kazındırmak için çeşitli çalışmaları hayata geçirdik" dedi.

"TOPLUMSAL YAŞAM KURALLARINI BİLMİYORLAR"

Özellikle iş hayatına atılan gençlerin parayı ne şekilde kullanacağı, toplumsal yaşamda ve iş hayatında nasıl davranması gerektiği konularında bir takım endişelerin olduğunu dile getiren Konan, "Bazı gençlerimiz iş hayatındaki yükümlükleri tam manasıyla bilmiyor. Eline geçen ilk maaşını nasıl değerlendireceğine karar veremiyor. Kendisine verilen ilk kredi kartını sanki hiç geri ödenmeyecekmiş gibi harcıyor. Bu tür sorunlar birikip, gelecekte daha büyük sorunları ortaya çıkarıyor. Bu sorunların yaşanmaması için bu tür seminerlere ağırlık vereceğiz. Gençlerimizi toplumsal yaşam kurallarını, iş hayatı kurallarını, parayı kullanım ekonomisi konuları hakkında bilgilendireceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından seminere katılan gençlere Konan tarafından 'İş hayatının yükümlülükleri' ve 'Protokol görgü kuralları', Manisa Valiliği Yazı İşleri Müdürü Cihangir Deniz tarafından '657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu', CBÜ Sosyal Hizmetler Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Hakan Baydur tarafından 'Etkili iletişim ve beden dili', Defterdar Yardımcısı Alpay Ekici tarafından da 'Bütçe yönetimi' konularında bilgiler verildi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title