Haberler

5. Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Günü" Eminönü'nde Kutlandı

Türk havlu ve bornozunun tüm dünyada bilinirliğini güçlendirmek için 2012 yılından bu yana düzenlenen "Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Günü"nün beşincisi bu yıl da renkli görüntüler eşliğinde Eminönü'nde kutlandı.

Türk havlu ve bornozunun tüm dünyada bilinirliğini güçlendirmek için 2012 yılından bu yana düzenlenen "Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Günü"nün beşincisi bu yıl da renkli görüntüler eşliğinde Eminönü'nde kutlandı.

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TETSİAD) ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe TETSİAD Başkanı Yaşar Küçükçalık, Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal başta olmak üzere sektör temsilcileri katıldı.

Bu yıl beşincisi düzenlenen "Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Günü"nün açılış konuşmasını yapan TETSİAD Başkanı Yaşar Küçükçalık ihracat rakamları baz alındığında, ev tekstili ürün gurupları içinde, birinci sırada gelen ürün grubunun, açık ara havlu ve bornoz olduğu bilgisini verdi.

Sadece bu ürün grubunda ihracatın 1 milyar doları aştığını, Türkiye'nin havlu ve bornoz üretiminde ve satışında sürdürülebilir rekabet gücüne sahip bir ülke olduğunu belirten Küçükçalık, şunları anlattı:

"Türkiye dünyadaki, kaliteli havlu alıcıları için, güçlü bir aktör. Belirleyici bir role sahip olduğunu görüyoruz. Denizli, Bursa ve daha pek çok ilimizi, havlu ve bornozun üretim merkezi olarak değerlendirebiliriz. Ancak, geldiğimiz durumu yeterli görerek, durağanlığa sürüklenmeyelim. Daha ileri gidebilmek için daha iyi tanıtım yapmalıyız. Bilinirliliğimizi ne kadar çok arttırabilirsek, o kadar çok mal satarız.

Üretim miktarımız, kalitemiz ve fiyatımızda sorun yok. Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz, 'Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü'ne, bu bağlamdan bakmakta fayda görüyoruz. Öncelikle belirtmek isterim ki, bu etkinliğin belirlenmiş olması ve adının konmuş olması şüphesiz çok önemli ve büyük bir adım.

Tanıtılacak temanın adı konmuş, tanımı yapılmış ve hafızalarda yer etmeye başlamış. Gelecek yıllarda çok daha etkin bir tanıtım atağı hedefimizde olmalı. Tanıtımı uluslararası boyuta taşımamız gerekiyor. Tanıtımda kullanılacak slogan şimdiden belli ve uluslararası tescili yapıldı. 'Turkish Towel' yıllardır bilinen isim, artık tescillendi ve çok büyük hedefler için yola çıkmaya hazır."

- Eminönü sokaklarında turkuaz geçit

Gerçekleşen basın toplantısı ardından, katılımcılar, bugün için özel üretilen turkuaz renkli bornozları giyerek bando ekibi ve tahta bacaklar eşliğinde Eminönü sokaklarında yürüyüş yaptılar.

Esnafın, halkın ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşe katılanlar, hem Türk havlu ve bornoz tanıtımına katkıda bulundu hem de Eminönü sokaklarında unutulmaz bir deneyim yaşadılar.

Ayrıca etkinlikte verilen bilgiye göre etkinlik kapsamında Bolluca Sevgi Evi Çocuk Yuvası ve Yetimhane Yurdu, Emrullah Turanlı Çocuk Yuvası, Göztepe Semiha Şakir Çocuk Yuvası, Küçükyalı Sevgi Evleri Çocuk Yuvası, Şeyh Zayed Çocuk Yuvası, Kocamustafapaşa Çocuk Yuvası, Atatürk Kız Yetiştirme Yurdu, Halkalı Yetiştirme Yurdu, Zeytinburnu Yetiştirme Yurdu Sevgi Evleri ve Darüllaceze'de yaşamını sürdüren ihtiyaç sahiplerine binlerce havlu ve bornoz bağışı yapıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Denizli Eminönü Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title