Haberler

5.Dünya Lale Zirvesi, Haliç Kongre Merkezi´nde Gerçekleşecek

Güncelleme:

5.Dünya Lale Zirvesi, "Lale; doğada, tarihte ve sanatta" sloganıyla 14- 15 KASIM 2013 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi´nde gerçekleşecek

4.sü Amerika Birleşik Devletleri´nin Seattle şehrinde yapılan Dünya Lale Zirvesi´ nin 5.si lalenin anayurdu olan İstanbul´da gerçekleşecek.

5.Dünya Lale Zirvesi ´ne daha yeşil, daha yaşanabilir ve daha güzel bir İstanbul için çalışmalarını aralıksız sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yapıyor. Lale Zirvesi İstanbul´un dört bir yanını saran laleleriyle kavuştuğu yeni ve renkli yüzünü dünyaya tanıtıyor.

İlk defa 2006 yılında "İstanbul lalesiyle yeniden buluşuyor" sloganıyla düzenlenen İstanbul Lale Festivali ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi laleyi, ait olduğu, çok sevdiği topraklarla yeniden buluşturdu.

8. İstanbul Lale Festivali kapsamında, bu yıl da İstanbul ve İstanbullular lalesine kavuştu. Lale yine sokaklarımızı, parklarımızı, bahçelerimizi ve meydanlarımızı renklendirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kentimizi bir kültür ve sanat başkenti olarak inşa ederken, adına yakışır bir görünüme kavuşması için çalışmalara devam etti.

Beykoz Korusu´na 63 farklı türde 470 bin lale dikildi.

Büyük Çamlıca Korusu´na 64 farklı türde 315 bin lale dikildi.

Emirgan Korusu´na 270 farklı türde 2 milyon 500 bin lale dikildi.

Fethipaşa Korusu´na 70 farklı türde 420 bin lale dikildi.

Gülhane Parkı´na 32 farklı türde 265 bin lale dikildi.

Göztepe Bahçesi´ne 115 farklı türde 1 milyon 700 bin lale dikildi.

Hıdiv Çubuklu Korusu´na 61 farklı türde 211 bin lale dikildi.

Küçük Çamlıca Korusu´na 57 farklı türde 265 bin lale dikildi.

Yıldız Korusu´na 59 farklı türde 550 bin lale dikildi.

Soğanlı Bitkiler Parkı´na 61 farklı türde 450 bin lale dikildi.

2006´dan itibaren yapılan bütün bu çalışmaların sonucu olarak 5.Dünya Lale Zirvesi İstanbul´da!

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Amerika Birleşik Devletleri Seattle Haliç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title