Haberler

5. Boğaziçi Zirvesi, "Yarının Değişen Senaryoları"Nı Tartışıyor

Uluslararası İşbirliği Platformu 5. Boğaziçi Zirvesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ev sahipliği ile 10-11-12 Aralık2014 tarihleri arasında İstanbul Four Seasons Hotel Bosphorous’da gerçekleştiriliyor.

Uluslararası İşbirliği Platformu 5. Boğaziçi Zirvesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin ev sahipliği ile 10-11-12 Aralık2014 tarihleri arasında İstanbul Four Seasons Hotel Bosphorous'da gerçekleştiriliyor. 10 Aralık günü onursal açılışını Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı öngörülen zirvenin ana teması 'Yarının değişen senaryoları: Zorlukları Anlamak ve Diyaloglar gerçekleştirmek'.

Kıtalararası bir köprü niteliği taşıyan, İstanbul'da 5. kez düzenlenen Boğaziçi Zirvesine, Avrupa, ABD, Rusya, Ortadoğu, Uzakdoğu, Kuzey Afrika, Körfez Ülkeleri, Türkiye Cumhuriyetleri ve Balkanlardan davet edilen 70 ülkenin dünya liderleri, birçok yabancı, Türk bakan, uluslararası yatırımcılar, CEO'ların yanı sıra 100'ün üzerinde konuşmacı ve Prens Mohammed Al Faisal Al Saud, Birleşik Krallık eski Maliye Bakanı Lord Norman Lamont, Kuveyt Prensesi Shaikha Farihah Al Ahmad Al Jaber Al Sabah, Pakistan eski Başbakanı Shaukat Aziz katılacaktır.

Bu yıl 5.kez düzenlenen Zirve'de Katar'da yatırım fırsatları sunumu, Yeni Pazar;İran paneli ve İslam Bankacılığı paneli gibi birçok konu işlenecek.

UİP Organizasyon Komitesi Başkanı Cengiz Özgencil, " Boğaziçi Zirvesi'ni, Türkiye ile öncelikli olarak komşu ülkeler ve dünyadaki diğer ülkelerle, sağlam, uzun soluklu işbirliği süreçlerinin oluşturulabileceği bir platform olarak dizayn ediyoruz. Bu temel hedef doğrultusunda, ilk yılki organizasyonda 21 ülkeden katılım ile başlamışken, 4. yılda katılan ülke sayısı 55'e ulaşmıştır. Bu seneki katılımcılarımız arasında, Ana Palacio - Eski İspanya Dışişleri Bakanı, Yuriko Koike - Japonya Milletvekili, Ürdün Senatörü Talal Abu Ghazaleh, Huawei Ülke Müdürü Zhao Gang, Dr. Simona Marinescu - Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Basim Bin Yacob Al Hamer - Bahreyn İmar Bakanı, Arap Emirliklerinden Shaikha Al Maskari - Al Maskari Holding Başkanı, İngiltere'den Lady Olga Maitland - Eski milletvekili, Dr. Abdul Bari Laroussi - Libya Petrol Bakanı, Amerika'dan Bill Richardson - E. Enerji Bakanı, Fatih Birol - Uluslararası Enerji Ajansı Baş Ekonomist'i ve burada ismini sayamadığım birbirinden değerli kişileri UİP çatısı altında toplamaktan mutluyuz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Four Seasons Hotel İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title