Haberler

5. Boğaziçi Zirvesi

Birleşik Krallık Eski Maliye Bakanı Lamont: "Petrol fiyatları sayesinde hanelerin bütçeleri rahatlayacak ve tüketici harcamaları yeniden yükselişe geçecek"

Birleşik Krallık Eski Maliye Bakanı Lord Norman Lamont, "Petrol fiyatları sayesinde hanelerin bütçeleri rahatlayacak ve tüketici harcamaları yeniden yükselişe geçecek" dedi.

5. Boğaziçi Zirvesi'nin açılışında Lamont, ekonomilerin şoklara karşı tesis edilmesi gerektiğini, devletlerin iyi dönemler geçirirken bütçelerine bağlı kalmaları gerektiğini bildirdi.

Son yaşanan küresel krizin, gerçek anlamda yaşanan ilk kriz olduğunun söylendiğini anımsatan Lamont, kriz ilk başladığı zaman "ABD ekonomisi yavaşlayabilir, Avrupa da derin bir kriz yaşıyor ama BRICS, gelişmekte olan ülkeler ve Asya kendi başına yoluna devam edebilir" dendiğini anımsattı.

OECD'ye göre dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 3,3, gelecek yıl yüzde 3,7, 2016 yılında ise yüzde 3,9 büyüyeceğini hatırlatan Lamont, yıllar sonra dünyada ilk kez 2 yıl boyunca negatif büyümeye tanıklık edildiğini dile getirdi.

Dünya ekonomisinin yeniden büyümeye başladığına işaret eden Lamont, ABD'nin tek itici güç olarak büyüdüğünü ifade etti.

Çin'de ise büyüme oranlarının revize edildiğini anımsatan Lamont, önceki yıllarda büyüme oranının yüzde 10 olduğunu, şimdi yüzde 7,5, ancak yüzde 7'ye de revize edilmesinin söz konusu olduğunun altını çizdi.

Bazı uzmanlara göre Çin ekonomisinin uzun vadede çok daha iyi bir performans sergileyeceğini bildiren Lord Lamont, Japonya ekonomisinin ise beklenmedik bir şekilde gerilediğini, dördüncü büyük ekonomi Almanya'nın da daha şimdilerde ekonomik yavaşlamadan çıktığını vurguladı.

-"Çin hasılanın yüzde 2,5'ini petrole harcıyor"

Norman Lamont, avronun hükümeti olmayan bir para birimi olduğunu, bundan dolayı da üzerinde uzlaşıya varmanın çok zor olduğunu söyledi.

Avro Bölgesi'nde çok fazla kemer sıkma politikasına bel bağlandığının ortaya çıktığını bildiren Lamont, bunun etkisinin ekonomik yavaşlamayı daha da katlamak olduğunu kaydetti.

Birleşik Krallık'ın ihracatının yüzde 50'sini Avro Bölgesi'ne gerçekleştirdiği bilgisini veren Lamont, "O yüzden bizim Avro Bölgesi dışında büyümeyi başarmamız şaşırtıcı" ifadelerini kullandı.

Çin'in GSYİH'sının yüzde 2,5'ini petrole harcadığını anlatan Lamont, petrol fiyatları sayesinde hanelerin bütçelerinin rahatlayacağını ve tüketici harcamalarının yeniden yükselişe geçeceğini aktardı.

Burada şanslı ulusun Amerika olduğunu vurgulayan Lamont, "Amerika artık majör bir petrol üreticisi olduğundan, aynı zamanda büyüyen bir ekonomisi olduğu için insanlar boşu boşuna 'ABD şanlı bir ekonomi' demiyor" şeklinde konuştu.

Bu arada açılışta Kuveyt Prensesi Shaikha Farihah Al Ahmad AL Jaber Al Sabah ile Namibya Devlet Başkanının eşi Penehupifo Pohamba da kısa bir söz aldı.

Konuşmalardan sonra Lamont, Jaber Al Sabah ve Pohamba'ya günün anısına birer plaket verildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Birleşik Krallık Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title