Haberler

5 Bin Polisin Katılımıyla Helikopter Destekli Asayiş Uygulaması

İSTANBUL polisi, 200 noktada "Yeditepe Huzur" adını verdikleri 5 bin polisle helikopter destekli asayiş uygulaması yaptı.

İSTANBUL polisi, 200 noktada "Yeditepe Huzur" adını verdikleri 5 bin polisle helikopter destekli asayiş uygulaması yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün çeşitli birimlerinden oluşan 5 bin polis saat 20.00'de, 39 ilçedeki 200 ayrı noktada uygulama başlattı. Tutulan bazı güzergahlardan geçen araçlar durdurularak aranırken araçtakiler kimlik sorgulamasından geçirildi. Eğlence mekanları ile umuma açık yerlerde aramalar ve kimlik kontrolleri yapıldı. Helikopter destekli uygulamada deniz polisi de, özel tekne ve yatlarda GBT uygulaması yaptı. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın uygulama noktalarını gezerek polisleri denetlediği öğrenildi.

Uygulamada, aranan bazı kişiler gözaltına alınırken çok sayıda ruhsatsız silah ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

UYGULAMADA İLGİNÇ DİYALOGLAR YAŞANDI

Omobilinde ruhsatsız tabanca bulunan bir vatandaş, "Bu ne?" diye soran polise, "Kurusıkı ağabey. Vallahi billahi ben koymadım" dedi. "Bu kuru sıkı değil" diyen polise, aynı vatandaş, "Ben anlamam, Ankara'da kebapçı olarak yaptım askerliği. Ben anlamam." şeklinde cevap verdi. Bu kişi daha sonra gözaltına alındı.

Aracında ruhsatsız tabanca bulunan başka bir vatandaş da, "15 Temmuz'da sokaktaydım, o silah da 15 Temmuz gazisi" diyerek gözaltına alınmaktan kurtulmaya çalıştı. Polis memurunun "Tamam da ruhsatı yok, benim yapacağım bir şey yok" cevabını verdiği vatandaş, "Tamam da o gün de ruhsatı yoktu." savunması yaptı. Bu kişi de gözaltına alındı.

Durdurulan bir otomobilden inen ünlü Sunucu Okan Karacan da polis tarafından arandı.

Asayiş uygulaması geç saatlere kadar sürdü.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title