Haberler

5 Bin Kitapla "Ankara Kütüphanesi"

Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan, Ankara Konağı'nda, içinde başkentle ilgili eserlerin yer alacağı kapsamlı bir kütüphane oluşturacaklarını bildirdi.

Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan, Ankara Konağı'nda, içinde başkentle ilgili eserlerin yer alacağı kapsamlı bir kütüphane oluşturacaklarını bildirdi.

Özaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara Müzesi olarak tasarlanan Yenimahalle'deki Ankara Konağı'nda, içinde başkente özgü eserlerin yer alacağı dev bir kütüphane oluşturacaklarını duyurdu.

"Ankara Kulübü koleksiyonu ve Ankara Enstitüsü Vakfı'nda bulunan 2 bin 500 eserin de içinde bulunduğu yaklaşık 3 bin kitapla açılışını yapacağımız Ankara Kütüphanesi'nde 5 bin esere ulaşmayı hedefliyoruz" diyen Özaslan, Ankara ve ilçelerini anlatan eserlerin yer alacağı kütüphanede Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadele dönemi ve Cumhuriyet üzerine eserlerin de bulunacağını söyledi.

Kütüphane için çalışmalara başladıklarını belirten Özaslan, Ankara Kulübü koleksiyonu ve Ankara Enstitüsü Vakfı'nda bulunan 2 bin 500 eseri de kütüphaneye bağışlayacaklarını kaydetti.

Üniversitelerden, vakıflardan, belediyelerden, il müdürlüklerinden, ilçelerden, kaymakamlıklardan ve diğer kütüphanelerden destek alacaklarını vurgulayan Özaslan, kütüphanenin 27 Aralık'ta açılacağını duyurdu.

Özaslan kütüphanenin web sayfası çalışmalarına başladıklarını, kitapların online olarak okunabileceğini ifade etti.

Eserlerin dışarıya verilmeyeceğini, araştırmaların kütüphanede yapılacağını kaydeden Özaslan, fotokopi yolu ile arşiv çalışmalarını paylaşabileceklerini söyledi.

"Başkent Ankara" dergisi çıkarılacak

Ankara'nın araştırılmamış bir şehir olduğunu vurgulayan Özaslan, çıkaracakları "Başkent Ankara" dergisiyle bu eksikliği gidermeyi hedeflediklerini belirtti. Özaslan, "3 ayda bir çıkacak olan dergide akademik ve Ankara'ya özgü çalışmalar yer alacak. Önümüzdeki yıl çıkacak olan dergi en az 15 bin adet basılacak. Dergi Ankara'nın köylerine kadar ulaştırılacak" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Yenimahalle Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title