Haberler

5 Bin Kadın Atatürk'le Kucaklaştı

Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlediği organizasyonda 5 bin kadın Anıtkabir’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzura çıktı.

Tepebaşı Belediyesi'nin düzenlediği organizasyonda 5 bin kadın Anıtkabir'de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün huzura çıktı.

Tepebaşı Belediyesi'nin her yıl düzenlediği ve binleri Ata'sı ile kucaklaştırdığı etkinlik bu yıl da Anıtkabir'i adeta gelincik tarlasına çevirdi. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Genel Başkan Danışmanı Recep Cengiz, Genel Başkan Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Yılmaz Karaca'nın önderliğinde 5 bin kadın Aslanlı Yoldan yürüyerek mozaleye çelenk koydu. Saygı duruşunun ardından Başkan Ataç anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı. Son olarak kortej İsmet İnönü'nün mezarını ziyaret etti.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, büyük sayıda Eskişehirlinin, özellikle Türkiye'nin karışık olduğu dönemde buraya gelmeleri önemli derken konuşmasına şöyle devam etti;

"Vatandaşın sokağa çıkmaya korktuğu bu günlerde Atalarını ziyaret etmeleri ve İnönü'yü ziyaret etmeleri çok önemliydi. Türkiye'ye birlik ve beraberlik mesajı verildi. Bu açıdan tüm Eskişehirli halkımıza minnetlerimizi sunuyorum. Bu ülkeyi kimse bölemez. Atatürk'ün kurduğu laik cumhuriyet ilelebet devam edecektir"

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise, "Ulusça birliğe beraberliğe kardeşliğe huzura en fazla ihtiyacımız olan bir dönemde Anıtkabir'de birliği berberliği kardeşliği buraya getirdik. Gelirken bir kaç otobüs değiştirerek geldim. Her birinin de heyecanına, gururuna şahitlik ettim. Burada bu birlik ve kardeşlik ruhunu aynı bayrak altında gösterdik. Emeği geçen herkesi, Başkan Ahmet Ataç'ı ve özverili personelini kutluyorum. Burada toplu şekilde olmak, omuz omuza kol kola girip bu merdivenlerden atamızın huzuruna gitmek çok onurluydu" dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel de duygularını şu şekilde ifade etti;

"Bugün burada Tepebaşı Belediyesi hepimizin göğsünü kabarttı. Sayın Genel Başkanın yerine ben vekalet ettim bugün. Bugün gördüğünüz 5 bin kişin üzerindeki bu kalabalık ve Ataya bu sevgi seli ve Tepebaşı Belediyesi tarafından fevkalade organize olunması tüylerimizi diken diken etti. Ben Eskişehir'in başarılı belediyesini, Başkan Ahmet Ataç'ı tebrik ediyorum, örnek olmasını diliyorum." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Anıtkabir Tepebaşı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title