Haberler

5 Bin Banka Çalışanı İş Güvenliği Eğitimi Aldı

Başta Ziraat Bankası çalışanları olmak üzere finans sektörünün 5 bin çalışanına iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verdi.

Başta Ziraat Bankası çalışanları olmak üzere finans sektörünün 5 bin çalışanına iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verdi.

Öz Finans-İş Sendikası tarafından hayata geçirilen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından desteklenen 'İş Sağlığı ve Güvenliği' projesi kapsamında 12 ilde eğitimler verildi. İlk kez finans sektörlerine yönelik yürütülen projede 5 bine yakın çalışan iş sağlığı ve güvenliği eğitimi aldı. Öz Finans-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇAŞGEM) desteği ile Ziraat Bankası bünyesinde gerçekleştirmiş olduğumuz finans sektörü çalışanlarına yönelik İş Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitim Projemizi tamamladık. Öncelikle Bakanımız Sayın Faruk Çelik, Müsteşarımız Sayın Ahmet Erdem, Müsteşar Yardımcısı Sayın Mehmet Selim Bağlı, ÇAŞGEM Başkanı Sayın İsmail Akbıyık olmak üzere eğitimlere iştirak eden değerli mesai arkadaşlarımıza, Ziraat Bankası Eğitim Daire Başkanlığı çalışanlarına ve yöneticilerine ve sendikamız yöneticilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Proje sorumlusu Sendika Genel Sekreteri İrfan Karatosun ise, 32 gruba eğitim verdiklerini belirterek şunları kaydetti:

"İstanbul, Ankara, Konya, Adana, İzmir, Trabzon, Kocaeli, Kayseri, Sivas, Samsun, Van, Bursa illerinde Ziraat Bankası başta olmak üzere tüm finans sektörü çalışanlarına eğitimler verildi. Eğitim programında meslek hastalıkları, iş ile ilgili hastalıklar, iş kazaları ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Finans sektörü C sınıfı risk taşıyor. Önümüzdeki yıl Temmuz ayından itibaren ise iş sağlığı ve güvenliği eğitimi almamış olan sektör çalışanı yasa gereği görev yapamayacak. Biz önceden önlemini alarak eğitimlerimizi tamamladık." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ziraat Bankası Ahmet Eroğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title