Haberler

5. Bakü Uluslararası İnsani Forumu

5. Bakü Uluslararası İnsani Forumu kapsamında, çeşitli konularda yuvarlak masa toplantıları yapıldı.

5. Bakü Uluslararası İnsani Forumu kapsamında, çeşitli konularda yuvarlak masa toplantıları yapıldı.

Forumun ikinci gününde, Azerbaycan'ın resmi haber ajansı AZERTAC'ın organize ettiği "Gazeteciliğin bilgi çağında değişimi ve toplumlar arasında diyalog oluşturulmasındaki rolü" konulu toplantıya çok sayıda gazeteci ve akademisyen katıldı.

AZERTAC Genel Müdürü Aslan Aslanov, bilgiye ulaşma alanındaki gelişmelerin toplumların hayatını doğrudan etkilediğini belirterek, geleneksel gazeteciliğin dinamik bir dönüşüme maruz kaldığını anlattı. Dijital medyanın, bilgiye ulaşımı çok kolaylaştırdığını vurgulayan Aslanov, ancak suçların yayılmasında olumsuz etkisinin görüldüğüne dikkati çekti.

Kitle iletişim araçlarındaki gelişimin, gazeteciliğin yeniden değerlendirilmesini zorunlu kıldığını savunan Aslanov, "Yeni kitle iletişim araçları, sosyal medya gazeteciliğini geliştiriyor. Bu tür habercilikte, bilgi kirliliği ve yanlışlıklarla çok sık karşılaşıyoruz. Dolayısıyla gözler tekrar ajans haberciliğine çevriliyor. Yazılı haberlere ilgi giderek azalıyor. Fotoğraf ve görüntüyle desteklenen haberler daha çok tesir ediyor hedef kitleye" dedi.

Aslanov, dijital hayatta olaylara birkaç açıdan yaklaşmak, bilgiyi birden fazla kaynaktan almak gerektiğine işaret ederek, teknolojik gelişmelerin günümüz gazeteciliğine geniş imkanlar sunduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı (AA) Bilgi ve İletişim Teknolojileri Direktörü Yakup Şıvka da haber ve haberciliğin, iletişim teknolojilerindeki gelişmeyle yeni bir boyut kazandığını, klasik medya organlarının yerini "yeni medya"nın aldığını söyledi. Yeni dönemde, haberlere online ortamda, web sitelerinde, bloglarda, sosyal medya hesaplarında ulaşılabildiğini aktardı. Yeni medyada, haberlerin etkisinin kısa sürede alınabildiğine dikkati çeken Şıvka, dijital gazeteciliğin, yanlış veya eksik bilgiyi güncelleme imkanı verdiğini aktardı.

Günümüzde gazeteciden beklenen özellik ve yetkinliğin 30yıl öncesinden farklı olduğunu kaydeden Şıvka, "İyi bir gazeteci olmak için iyi bir bilgisayar, internet kullanıcısı ve iyi bir teknoloji takipçisi olmak gerekiyor" dedi. Sosyal medyayı filtrelemenin zor olduğunu anlatan Şıvka, Sosyal medya bilgi çöplüğüdür,. Orada değerli içeriği ayıklamak gerekiyor. Haber ajansları, güvenilir medya kuruluşları işte bu rolü yerine getirmektedir. Sosyal medyada doğru tarafsız haber bulmak çok büyük bir ihtiyaçtır. Medya kuruluşları hızlı habercilik uğruna yanlış bilgileri kullanmamalıdır" diye konuştu.

Toplantıda, uluslararası haber ajanslarının temsilcileri, bilgi toplumunda gazeteciliğin gelişmesi ve alternatif modeller üzerine değerlendirmeler yaptı. Organizasyonda, "Kültürler, dinler ve toplumlar arası diyalogun sağlanmasında çağdaş gazeteciliğin rolü", "Çağdaş toplumların karşılaştığı sorunlarda gazeteciliğin önemi ve sosyal medyanın rolü" konulu yuvarlak masa toplantıları da gerçekleştirildi.

Dün Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in konuşmasıyla başlayan ve 80 ülkeden 400'den fazla katılımcının bulunduğu 5. Bakü Uluslararası İnsani Forumu sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Azerbaycan Bakü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title