Haberler

5 Asırlık Külliye Restore Ediliyor

Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir İlçesi'ndeki Sinan Paşa Külliyesi'nde restorasyon çalışmalarına start verdi.

Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir İlçesi'ndeki Sinan Paşa Külliyesi'nde restorasyon çalışmalarına start verdi.

Osmanlı Sadrazamı, Yemen Fatihi Sinan Paşa tarafından yaptırılan ve sadece camii, medrese birimleri, imaret, kuzeydoğuda külliyenin ana girişi ve batıda camiye girişi sağlayan kapının ayakta olduğu yaklaşık 5 asırlık külliye, restorasyonla birlikte ilk günkü ihtişamına kavuşturulacak.

Tarihi külliyede restorasyonun başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yenişehir'in Tabakhane, Yenimahalle ve Ulucami Mahallelerinin kesiştiği noktada bulunan ve yaklaşık 500 yılın yorgunluğunu üzerinde taşıyan eseri ilçeye kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Altepe, restorasyonun ardından ilk günkü özgün kimliğine kavuşacak olan tarihi külliyenin sosyal ve kültürel etkinliklerinin yapılabileceği, yeme içme mekanlarının bulunduğu bir buluşma noktası olarak ilçeye kazandırılacağını dile getirdi. Bütünşehir uygulamasıyla birlikte Bursa'da yeni bir dönemin yaşandığını hatırlatan Altepe şöyle konuştu:

"Bu dönem Yenişehir için çok daha farklı olacak. 40 yıllık arkadaşlığın bir hatırı tabii ki olacak. Belediye sarayından otoparklara, biber pazarından çarşı merkezinin düzenlenmesine, tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasından sulama göletlerine kadar her alanda Büyükşehir'in büyük yatırımları olacak. Yenişehir Havaalanı canlansın diye uçakla yolculuk yapanları buraya ücretsiz taşıyoruz. Havaalanına en büyük desteği yine Büyükşehir vermiş oluyor. Altyapı sil baştan yenileniyor. Önümüzde bir seçim var ve bu seçimden sonra 4 yıl boyunca ne genel seçim ne yerel secim olacak. Bu ne demek?. İstikrar devam etsin, Yenişehir'den güçlü bir şekilde çıkalım ve 4 yıl boyunca Yenişehir'e hizmet yağmaya devam etsin."

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de tüm kadrolarıyla birlikte Yenişehir'i daha da güzelleştirmek için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, yatırımlarına da en büyük desteği aldıkları Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Altepe ve protokol üyeleri restorasyonu başlattı.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Altepe Yenimahalle Yemen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title