Haberler

4x4 Matematik ve Bilgi Yarışmasına Rekor Katılım

Manisa Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu tarafından geleneksel olarak düzenlenen ilkokul 4'üncü sınıflar arası 4x4 Matematik ve Bilgi Yarışması Şehzade Mehmet Eğitim Kurumlarının ilköğretim kampüsünde yapıldı. Manisa genelinde her okuldan sınırlı sayıda öğrencinin katılabildiği yarışmada yoğun ilgi yaşandı. Yarışmaya 4'üncü sınıflardan toplam bin 67 öğrenci katıldı.

Yoğun katılımla İlkokul ve ortaokul binalarında gerçekleştirilen yarışmada öğrenciler, 90 dakikada 70 soruyu cevaplamaya çalıştılar. 4x4 yarışmasının ardından gerçekleştirilen sürpriz beceri yarışmalarına da katılan öğrenciler eğlenme fırsatı buldular. Yarışma sonuçlarının, 12 Nisan'da sehzadekoleji.com web adresinden açıklanacağı öğrenildi.

Yarışmanın sonucunda, 25 öğrenci ve sınıf öğretmenleri ödüllendirilecek. İlk üçe girenlere altın madalya, netbook, tablet ve fotoğraf makinesi, 4 ile 10 arasındakilere gümüş madalya ve mp4 player, 11 ile 25 arasındakilere bronz madalya ve mp4 player verilecek. İlk üçe giren öğrencilerin sınıf öğretmenleri başarı belgesi ve çeyrek altınla ödüllendirilirken okullara da başarı belgesi ve lazer yazıcı verilecek. 17 Nisan'da okulda yapılacak ödül töreninde ödüller sahiplerini bulacak.

Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu Müdürü Fatih Sadi yaptığı açıklamada, "4x4 Matematik ve Bilgi Yarışmasında ilköğretim çağındaki öğrencilerin matematik bilgisinin yanında mantık, akıl yürütme ve yorum gücünü ölçmek, Türkçe, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilimleri alanında performanslarının arttırılması, en önemlisi de Matematik dalının sevdirilmesi ve eğitim öğretim seviyelerinin gelişimine katkıda bulunarak bilimsel düşünce alışkanlığı kazandırılması amaçlanmıştır. Yunusemre, Şehzadeler ve Saruhanlı ilçelerimizi kapsayan bir sosyal faaliyet olarak düzenlediğimiz 4x4 yarışmasında yarışırken eğlenmek, eğlenirken öğrenmek düşüncesiyle hareket ederek sürpriz beceri yarışmalarıyla da destekleyerek eğlenceli hale getirmeye çalıştık. Her yıl binin üzerinde öğrencinin katıldığı yarışmamıza bu yıl da rekor seviyede katılım gösteren öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title