Haberler

492 Kadro İçin 18 Bin 900 Kişi Başvurdu

Güncelleme:

Muş'ta, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında açılan 492 kişilik işçi kadrosuna 18 bin 900 kişi başvurdu.

Muş'ta Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında açılan 492 işçi kadrosu için 18 bin 900 kişi başvurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yürütülen TYÇP kapsamında, il merkezi ve bağlı köylerdeki okullarda çalıştırılmak amacıyla işçi alımı yapıldı.

Önceden belirlenen 492 kişilik kadro için 18 bin 900 kişi müracaatta bulunurken, başvuruların çok olması nedeniyle düzenlenen kura çekimi, Muş Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti.

Noter huzurunda çekilen kurada, iş umuduyla tribünleri dolduran işsizler, kuradan isimlerinin çıkmasını heyecanla bekledi.

İŞKUR İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, kura çekiminde yaptığı konuşmada, kuraların noter huzurunda çekildiğini ve hiçbir şaibeye mahal verilmeyeceğini belirterek, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılacak 492 kişi için 18 bin 900 müracaat yapıldığını söyledi.

Kuraların il merkezi ve ilçeler olmak üzere ayrı ayrı çekileceğini kaydeden Taylan, "2013 yılı Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında başlattığımız müracaatlar tamamlandı. Toplam 18 bin 900 kişi İl Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışmak için başvuruda bulundu. Bugün 492 kişilik kura çekeceğiz. Kuralarımız ileriki günlerde devam edecek. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde ve diğer kamu kurumlarında çalıştırılacak personeller, yapılacak kuralarla belirlenecek. Bugün sadece İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışacak personelin kurası çekildi" dedi.

Taylan, program kapsamında il genelindeki 30 kuruma 2 bin kişinin alınacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Farklı kurumlarımızda çalıştırılacak olan işçiler, beden işçisi olarak işe alınacak ve temizlik, park-bahçe bakımı gibi işlerde görevlendirileceklerdir. Bu rakam ilimizdeki işsiz sayısının yüzde 15'ine tekabül ediyor. Özellikle kış mevsiminin uzun sürdüğü ilimizde işsizlerimizin yüzde 15'inin istihdam edilmesi, kentimiz için çok faydalı olacak. Program kapsamında ödediğimiz paraların asgari ücret üzerinden olması sebebiyle bu paralar tamamıyla Muş ekonomisine katkı sağlayacak. Bu kapsamda 9 ay boyunca çalıştırılacak 2 bin kişiye ödenecek  yaklaşık 25 milyon lira da ilimiz ekonomisine kazandırılacak. Bu çalışmanın Muş ekonomisi için çok hayırlı olacağına inanıyorum. Kuranın hayırlı olmasını ve en çok ihtiyacı olanların seçilmesini temenni ediyorum."

Kura çekimini heyecanla bekleyen evli ve 3 çocuk babası Mehmet Kasım Geylani de her yıl İŞKUR'a müracaat ettiğini ifade ederek, "İsmimin kuradan çıkmasını umut ediyorum. Liseyi bitirdiğimden beri işsizim. İş sahibi olup çalışmak istiyorum" diye konuştu.

Kuradan isminin çıkmasını bekleyen Ümit Gülsüm de iki yıldır İŞKUR'da kaydının bulunduğunu ancak şimdiye kadar herhangi bir işe yerleştirilemediğini ifade etti. - Muş

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Emin Taylan Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title