Haberler

490 Kişilik İşe 18 Bin Müracaat

Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Muş İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 490 kişi 9 aylık işe kavuştu.
TYÇP kapsamında merkezdeki okullarda çalışmak üzere 490 personel alımı için 18 bin kişi müracaat etti.

Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Muş İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 490 kişi 9 aylık işe kavuştu.

TYÇP kapsamında merkezdeki okullarda çalışmak üzere 490 personel alımı için 18 bin kişi müracaat etti. Müracaatın fazla olmasında dolayı Kapalı Spor Salonu'nda noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Kura çekiminden önce bir konuşma yapan İş-Kur İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, TYÇP 2013 yılı faaliyetlerini başlattıklarını söyledi. Müracaatların 21 Ekim başladığını ve 30 Ekim'de sona erdiğini ifade eden Taylan; "Bugün de kuralarımıza başladık. Toplamda Muş ilinde 2 bin kişiyi istihdam edeceğiz. Bu da bizim işsizlik oranımızın yüzde 15'ine tekabül ediyor. Bu programımız 9 aylıktır. Toplamda 30 tane kurumla protokol imzaladık. Kuralarımızı cuma günü bitiriyoruz ve 15 Kasım tarihi itibariyle bu vatandaşlarımızı göreve başlatacağız" dedi.

TYÇP'nin Muş için çok önemli olduğunu hatırlatan Taylan; "Toplum Yararına Çalışma Programı, Muş gibi kış mevsiminin uzun sürdüğü ve işsizliğin fazla olduğu bir il için çok önemlidir. Çünkü bu paranın tamamı asgari ücret üzerinden ödeneceği için Muş ilinde kalacak ve Muş ekonomisine çok büyük bir katkı sağlayacak. Biz de bu hizmeti yürüttüğümüz için çok mutluyuz" diye konuştu.

Taylan, bugünkü kura çekiminde 490 kişinin istihdam edileceğini ve 18 bin işsizin başvurduğunu kaydetti.

Taylan'ın konuşmasının ardından noter huzurunda kura çekimi yapıldı. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emin Taylan Türkiye Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title