Haberler

48 Kadın Çiftçiye 'Üretim' Eğitimi

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Sinerköy’de düzenlenen eğitim programı kapsamında 48 kadın üreticiye sertifika verildi.

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Sinerköy'de düzenlenen eğitim programı kapsamında 48 kadın üreticiye sertifika verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Kütahya İl Müdürü Ender Muhammet Gümüş, 48 kadın çiftçiyi kapsayan eğitim programının Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Ziraat Odaları Birliği'nin işbirliğinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Ailenin temel direğinin kadın olduğunu ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Kütahya İl Müdürü Müdürü Ender Muhammet Gümüş, "Şehirlerde her gün farklı kurslar açılıyor, imkanlar çok fazla. Köylerde bu tür imkanlar yok. Hem tarımda, hem sosyal çevre ile alakalı, hem bildiğiniz diğer konularla alakalı sizlere katkı sağlamak üzere bu tarz eğitimler tertip ediyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile 2012 yılında bir protokol imzalandı. Bu ilk olarak 5 ilde uygulandı. Başarılı sonuçları alınınca 81 ilde uygulanan bir proje oldu" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan, "Bizlerde tarlada çalışarak büyüdük. Tarımdan kazandıklarımız sayesinde eğitim hayatımızı tamamladık. Devletimizin tarımsal ve sosyal konuları buraya gelerek anlatması sosyal devlet açısından gelişmişliğin bir göstergesidir. Devletimiz köy köy bucak bucak giderek bu tür eğitimler veriyor. Bütün katılımcılara bu eğitimin hayırlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Kurs sayesinde tarımsal üretimin yanı sıra bir çok konuda da bilmediklerini öğrendiklerini dile getiren kursiyer düzenlenen kursun oldukça yararlı olduğunu dile getirdiler.

Kurs öğretmeni Fatma Onay (42), "5 gün boyunca kadın çiftçilerimize tarımsal konuların yanı sıra aile ve sosyal konularda, kooperatifçilik, girişimcilik ve küresel ısınma gibi konularda bilgiler sunduk. İyi bir kurs oldu. Kadın çiftçilerimiz kursumuza yoğun ilgi gösterdi. Kendilerini kutluyorum" şeklinde konuştu.

Belgelerini sertifika törenine katılan protokol üyelerinden alan 48 kadın kursiyer, günün anısına toplu fotoğraf çekildi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ziraat Odaları Birliği Kütahya Gümüş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title