Haberler

476. Mesir Saçım Töreni Kortej Yürüyüşüyle Başladı

Manisa’da, 476. kez düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.

Manisa'da, 476. kez düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.

UNESCO'nun Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine giren 476'ncı Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, Hükümet Konağı önünden Sultan Camisine kadar devam eden kortejle başladı. Korteje, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa milletvekilleri, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, yabancı ülkelerin delegasyonları, halk oyunları ekipleri ve vatandaşlar katıldı.

TARİHİ ŞAHSİYETLER TEMSİL EDİLDİ

Kortej yürüyüşüne Manisa Belediyesi mehter takımı eşlik ederken, kortejde Manisa'da yetişen Osmanlı Padişahları ve şehzadeleri ile tarihi şahsiyetler temsil edildi. Protokol ve çok sayıda vatandaş, Hükümet Konağı önünden Sultan Camisine kadar yürüdü. Kortej sırasında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve diğer protokol üyeleri evlerinin balkonundan ve yolun kenarlarında toplanan halkı selamladı. Yaklaşık bir saat süren yürüyüş, mesir macununun saçılacağı Sultan Camisi önünde tamamlandı. Kortej, cami önündeki kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı. 5 ton mesir macununun saçılacağı meydanda ilçelerden de takviye edilen çok sayıda polis güvenliği sağladı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Numan kurtulmuş Erdoğan Bektaş Cengiz Ergün Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title