Haberler

47 Bin Dolara Aldığı Antika Otomobili 50 Bin TL'ye Yeniliyor

Bursalı Tekstilci Cihan Güneş, klasik araç tutkusu olan kızı Dilara Güneş için artık antika olan 1959 model Chevrolet Convertible'ı, 47 bin dolara satın aldı.

Bursalı Tekstilci Cihan Güneş, klasik araç tutkusu olan kızı Dilara Güneş için artık antika olan 1959 model Chevrolet Convertible'ı, 47 bin dolara satın aldı. Cihan Güneş daha sonra bu otomobili, 50 TL ödeyerek, otomobili 55 yıl önceki haline getirip yenilemesi, aracın mavi olan rengini ise kızının isteği üzerine kırmıya dönüştürmesi için bu tür araçlara hayat veren Bursalı Kaparto Ustası Ali Ersöz'e teslim etti.

Klasik otomobil tutkusu olan Bursalı tekstilci Cihan Güneş, 18 yaşına giren kızına hediye olarak bir yıl önce 47 bin dolara satın aldığı 1959 model Chevrolet Convertible'ı verdi. Kızı Dilara Güneş'in isteği üzerine mavi renkte olan aracı orjinalliği bozulmadan kırmızıya dönüştürmeye karar veren Güneş, koleksiyon değeri yüksek olan aracı üç kuşak boyunca kaportacılık yapan Ali Ersöz'e teslim etti. Eskiyen parçaları için Amerika'dan orjinallerini getirten Güneş, aracın restorasyonu için 50 bin TL harcadı.

PAHALI BİR TUTKU

55 yıllık aracı yenilendikten sonra kendisinin kullanacağını söyleyen Dilara Güneş, klasik otomobil hayranlığının babasından geçtiğini belirtti. Güneş, klasik aracı kullanmanın kendisi için çok özel bir his olduğunu kaydederek, "Ehliyetimi aldım. Daha önce babamla birlikte bu araca biniyorduk. Şimdi ben kullanacağım. Klasik bir araca bindiğinizde kendinizi geçmişe dönmüş gibi hissediyorsunuz. Herkes eski araçlara ilgi duyuyor. Ama bu pahalı bir tutku. Nadir bulunan aracı 50 bin TL'ye yeniledik. Herhangi bir parçası bozulduğunda anında tamir edilemiyor. Yurtdışından parçaların gelmesini beklemek zorundasınız. Parçanın gelmesi ve yaptırabileceğiniz bir yer bulmak sorun. Ama farklı bir tutku olduğu için maliyetini düşünmüyorsunuz? dedi.

ORJİNALLİĞİ BOZULMADI

Aracın yenilenmesi için 6 aydır çalıştıklarını söyleyen Ali Ersöz de, '1959 model Chevrolet Convertible'dan Türkiye'de iki, üç tane var. Bu araç bize geldiğinde çalışıyordu. Ama orjinalliği bozulmadan yenilenmesi istendi. Tüm yürüyen aksamını, motorunu, boyasını yeniledik. Döşemeleri hakiki deriden yapıldı. Şuan parçaları toplamaya başladık. Fabrikadan çıkmış haliyle müşterimize iki hafta içinde teslim edeceğiz. Bu iş bir tutku yapan içinde yaptıran içinde. Ama ortaya bir eser çıkıyor diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dilara Güneş Cihan Güneş Ali Ersöz Chevrolet Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title