Haberler

467 Milyon Yıl Önce Yaşamış Deniz Akrebi Bulundu

Güncelleme:

ABD'deki bilim insanları 467 milyon yıl önce yaşamış, 1.8 metre uzunluğunda bir deniz akrebi keşfettiklerini açıkladı.

ABD'deki Yale Üniversitesi'nden bilim insanları 467 milyon yıl önce yaşamış, 1.8 metre uzunluğunda bir deniz akrebi keşfettiklerini açıkladı.

EN GÜÇLÜ YIRTICILARDAN BİRİ

Akrep, Lowa'nın kuzeydoğusundaki Winneshek Shale tortul kayalıklarında bulunan yaklaşık 150 fosil parçası sayesinde tanımlandı. Araştırmacılar Truva savaşında kullanılan Pentekontera (50 kürekli) isimli gemi tipine ithafen Pentecopterus decorahensis adını verdikleri bu canlının okyanuslar tarihinin en güçlü yırtıcı hayvanlarından biri olduğunu söyledi. Deniz akrepleri yengeç ya da ıstakozlara benzeseler de aslında günümüzdeki örümceklerin atası.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (66)

Ülken kotak:

Cahiller carbon testi diye birşey var hz. Muhammette ilk gelen emri uygulasanız böyle olmazsınız nedir o emir OKU okuyup anlayacaksın müslüman ülkeler hep cahil meksikada insanlar hayvanlarını bile kiliseye götürüyorlar rahipler dua etsin diye bizde camiye neden çoğunluk yaşlılar gidiyor

32
2
yanıtYanıtla
Evrim ispatlandı:

Burada evrimin yani darwinin ortaya çıkardığı teorinin yalan olduğunu söyleyenler var. inanmayın. yalan söylüyorlar. şu anda dünya üzerinde evrimi reddeden bir üniversite yoktur. suudi arabistanda bile biyoloji, tıp ne kadar fakülte varsa evrime göre çalışmaları devam ettirir. bu teori gerçek. ispatlı. doktorunuza gittiğinizde doktor size hiç ailenizde şu hastalık var mı diye neden soruyor sanıyorsunuz? :) kandırılmayın. dinciler çok yalancıdır. millet camiye gitsin diye her şeyi yapar onlar

22
11
yanıtYanıtla
Ülkücü:

Kesin pkk yaptı

21
0
yanıtYanıtla
ebu bekirus:

tipik bir akp li

7
13
yanıtYanıtla
ACI BIBER:

Onlarin söylediklerinin cogu bir zan üzerine dir der Kurani Kerim... Hem canilinin suda ki canlilardan evrim gecirerek oluştuguna yanliz günümüz dünyasinda ki bazi insanlar inanmaz eski misir da kendini tanri ilan eden firavunlar da hayatin Nil nehrinin balciklarindan oluştuguna inanildigi biliniyor. ŞIMDI İNANMAK İSTEMEYENE NE DENEBİLİNİRKİ? ADAM MUTLAKA KENDİNCE BİR BÖCEK BULUR BAHANE EDER AMA ŞU DEVASA KAİNATDAKİ DÜZENİ İHTİŞAMI UYUMU GÖRMEZ HALBUKI ESKİLERDEN İNANLAR KAİNATDAKİ BU DÜZENİ GÖRDÜGÜ İÇİN BUNUN ADINA KOSMOS (YANİ BÜYÜK DÜZEN ) DEMİŞ AKSİNİ SÖLESEYDİLER KAOS YANİ BÜYÜK DÜZENSİZLİK ANLAMI TAŞIDIĞI İÇİN GERCEK İLE BAĞDAŞMADİGİ İÇİN KOSMOS DEMİŞLER YANİ BÜYÜK DÜZEN. ŞİMDİ SORUN KENDİNİZE MATAMATİKSEL OLARAK BİR ŞEYİN TESADÜFEN KENDILIGINDEN VE IRADESIZ DÜZENLİ OLMA İHTİMALİ VARMI? YOK. DÜZENDE HEP BİR AKIL, PİLAN, GÜÇ VE UYGULAYAN BİR ÜSTÜN İRADE VARDIR. NEYSE BU DÜZENİ GÖRMEK İSTEMEYENLERE ANCAK ŞU DENİR. .. HİÇ KİMSE GÖRMEK İSTEMEYEN KADAR KÖR DEĞILDIR. IBNI SINA.

13
5
yanıtYanıtla
manyaklarMobil-ANDROID:

islam gibi din yoktur Alhamdulilah musliman olarak dpgdum

11
4
yanıtYanıtla
senolMobil-ANDROID:

dinsizler öldügünüz zaman görürsünüz cennet cehennemi ama artik cok gec olcak Allah sizi islah etsin

12
2
yanıtYanıtla
BektaşMobil-ANDROID:

Evrimin binlerce kanıtlarından birisi daha! Bilim bize yeter...

6
8
yanıtYanıtla
Dik Başlar:

Töbe Haşa Kur-An Peygarimiz Hazreti Muhammedden daha eski diyen bilim adamlarının söylediği hiç bi halta inanmıyom ben

5
8
yanıtYanıtla
yaşasın islamMobil-ANDROID:

dinsizzz....Allah seni ve senin gibi inkar edenlri rızıklandıracak kadar büyüktür....allah kalbinizde islam dinini yesertsin..

10
2
yanıtYanıtla
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title