Haberler

44 Yıllık Bakır Ustası Türkiye'yi Muscat Festivali'nde Temsil Edecek

Ünyeli bakır ustası Ahmet Türkmen, Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenecek Muscat Festivali’nde Türkiye’yi temsil edecek.

Ünyeli bakır ustası Ahmet Türkmen, Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenecek Muscat Festivali'nde Türkiye'yi temsil edecek. Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle festivale katılacak olan Türkmen, Umman Sultanına bakırdan yaptığı resmini hediye edeceğini söyledi.

14 Ocak-14 Şubat tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin (Umman Sultanlığı) başkenti Muscat'ta düzenlenecek Muscat Festivali'ne katılması için Kültür Bakanlığı tarafından özel olarak davet edilen Ünyeli bakır ustası Ahmet Türkmen, etkinlikte Türkiye'yi temsil edecek. Ünye'de 44 yıldır bakır ustalığı yapan "Mıngıç Ahmet" lakaplı Türkmen, Muscat Festivali'nde Türkiye'yi temsil edecek olmaktan onur duyduğunu ifade ederek, "Daha önce ben el sanatları bölümü olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan bir kimlik aldım. Kimlikle beraber bizim yurt dışı, yurt içi katılım haklarımız vardır. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na kayıtlı olduğumuz için ve gelen bir teklifle burada kendi meslek dalımızda canlı performans olarak orada yaptığımız eşyaları üreteceğimiz ve göstereceğimiz söylendi. Bakanlıkta bizi özel olarak davet etti ve Umman Sultanlığı'nın başkenti olan Muscat'a gönderiyor. Biz buna yönelik yola çıktık ve şartlarını da kabul ettik" dedi.

Sultanın resmini bakır işlemesi olarak yapmaya başladığını belirten Türkmen, "Orada Türkiye'yi iyi temsil etmek isterim. Umman Sultanı'nın resmini yapmayı düşündüm ve bakır işleme olarak yapmaya başladım. Bunun yanında amblemleri var, onları da bakır işlemesi olarak yapmayı düşünüyorum. Ufak tefek ürünler de götürmeyi düşünüyorum, inşallah Cenabı Allah bizi utandırmaz" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

kültür bakanlığı ahmet türkmen türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title