Haberler

44. İstanbul Müzik Festivali Açılış Töreni ve Konseriyle Başladı

Benz Türk AŞ ile İstanbul Müzik Festivali Yerleşik Orkestra sponsoru Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'na teşekkür plaketleri verildi. Törende ayrıca İKSV'nin Öncü Sponsoru Eczacıbaşı Holding, Resmi İletişim Sponsoru Vodafone, Resmi Taşıyıcısı DHL, Resmi Konaklama Sponsoru The Marmara Collection ve Servis Sponsoru Zurich Sigorta yetkililerine de birer teşekkür plaketi sunuldu. Plaketleri Bülent Eczacıbaşı verdi.

FESTİVALİN ONUR ÖDÜLÜ İLHAN BARAN'A VERİLDİ

İstanbul Müzik Festivali'nin her yıl, Türkiye'de klasik müziğin gelişimine katkıda bulunmuş sanatçılara verdiği Onur Ödülü'ne bu yıl, Türk müziğinin ülkemizde ve dünyadaki konumuna gerek besteleriyle gerekse yetiştirdiği öğrencileriyle yaptığı katkıları nedeniyle besteci İlhan Baran layık görüldü. Öğrencileri arasında Fazıl Say, Muhiddin Dürrüoğlu-Demiriz, Yeşim Alkaya, Burçin Büke, Oya Ünler ve Ayşe Deniz Gökçin gibi solistler bulunan Baran'ın piyano için yaptığı besteler konservatuvar müfredatlarının bir parçası haline geldi. Törene katılamayan Baran'ın ödülünü Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Rengim Gökmen'e Bülent Eczacıbaşı takdim etti.

İstanbul Müzik Festivali'nin bu yılki Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise çağımızın efsane piyanistlerinden biri olan Murray Perahia'a verilecek. Çeşitli Gramophone ödüllerinin yanı sıra iki de Grammy sahibi Perahia ödülünü, Academy of St Martin in the Fields ile 6 Haziran Pazartesi akşamı Aya İrini Müzesi'nde gerçekleştireceği konserden önce alacak.

FESTİVALİN AÇILIŞ KONSERİ: BİFO VE DMİTRY MASLEEV

Törenin ardından 44. İstanbul Müzik Festivali, dünyanın en önemli yarışmalarından kabul edilen Uluslararası Çaykovski Piyano Yarışması 2015 birincisi Dmitry Masleev'e Sascha Goetzel yönetimindeki festivalin yerleşik orkestrası Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın eşlik ettiği konserle başladı.

Müzik eleştirmenlerinin yaratıcı karakterine ve doğal stiline özellikle dikkat çektiği Dmitry Masleev, Türkiye'deki bu ilk konserinde Çaykovski'nin 1. Piyano Konçertosu'nu ve Şostakoviç'in en başarılı film müziği olarak görülen Hamlet Süiti'ni seslendirdi.

FESTİVALDE İLK HAFTA

Bugün:  Klasik müziğe yorumculuğuyla damgasını vurmuş piyanistimiz İdil Biret, 75. yaşını festivalde, barok dönemden 20. yüzyıl müziğine uzanan geniş repertuarlı bir maraton ile kutlayacak. Piyano repertuarının en zor eserlerindeki yetkinliğiyle bilinen Biret, SEREL sponsorluğunda 2 Haziran Perşembe 20.00'de Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'da, 5 Haziran Pazar 18.00'de Süreyya Operası'nda ve 8 Haziran Çarşamba 20.00'de Aya İrini Müzesi'nde müzikseverlerle buluşuyor.

3 Haziran Cuma: Bu yılki temasını Shakespeare'in dizelerinden alan festival büyük yazarı özel bir konserle anıyor. 3 Haziran akşamı Aya İrini Müzesi'nde gerçekleştirilecek konserde Shakespeare'in en renkli oyunlarından Bir Yaz Gecesi Rüyası için Mendelssohn'un bestelediği eseri, Orchestra of the Swan ile 2015 Leyla Gencer Şan Yarışması Halk Ödülü sahibi soprano Ayşe Şenogul ve tiyatro oyuncusu Tilbe Saran seslendirecek. Orkestra ayrıca, Mendelssohn'un son büyük orkestra eseri olan Keman Konçertosu'nda ise genç İngiliz kemancı Tamsin Waley-Cohen'i konuk edecek. Konsere Doğru etkinlikleri kapsamında konser öncesinde Asuman Kafaoğlu Büke, Shakespeare ve Bir Yaz Gecesi Rüyası oyunu üzerine Aya İrini Müzesi ön avlusunda 19.00'da bir konuşma gerçekleştirecek.

4 Haziran Cumartesi: Eşsiz konserlerle bugüne kadar izleyicilerini unutulmayacak müzik yolculuklarına çıkarmış olan İstanbul Müzik Festivali, ilk kez gerçekleştireceği Müzik Rotası'nda Beyoğlu'nun tarihi mekanlarında gerçek bir yolculuk vadediyor. Beyoğlu'nun tarihi mekanlarında Üç Horan Kilisesi, Meryem Ana (Panayia İsodion), Sent Antuan Alt Kilisesi, Hollanda Konsolosluğu Şapeli, Kırım Anglikan Kilisesi ve gerçekleştirilecek konserler, bluechip Creative Events sponsorluğunda 4 Haziran Cumartesi günü 11.00 ve 12.00 olmak üzere iki seans halinde gerçekleştirilecek.

Aynı akşam klasik müzik dünyasının efsanevi isimlerinden piyanist Maria João Pires, düzenli işbirliği yaptığı usta çellist Antonio Meneses ile saat 20.00'de Süreyya Operası sahnesinde bir araya geliyor. İkili konserde Beethoven'in 24 numaralı Viyolonsel Sonatı ve Piyano Sonatı No.32'yi Brahms'ın 1 numaralı Viyolonsel Sonatı'nı ve Bach'ın 2 numaralı Viyolonsel Süiti'ni seslendirecek.

5 Haziran Pazar: İstanbul Müzik Festivali tarafından iki yıldır düzenlenen ve müzikseverlerin ilgiyle karşıladığı ücretsiz Hafta Sonu Klasikleri bu sene de devam ediyor. Pernigotti sponsorluğuda 5 Haziran Pazar saat 11.00'de Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi'nde gerçekleştirilecek konserde Viyanalı yaylı çalgılar dörtlüsü Auner Quartet, Mozart ve Schubert'in eserlerini yorumlayacak. Konserler rezervasyon@iksv.org adresinden alınacak rezervasyon onayıyla ücretsiz olarak takip edilebilecek.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title