Haberler

43. Uluslararası Mücevherat Saat ve Malzemeleri Fuarı

Güncelleme:

Dünyanın 5. Büyük mücevher fuarı; ''İstanbul Jewelry Show'' Ekim Fuarı, bu yıl Türk Ekonomi Bankası sponsorluğunda görkemli bir açılış ile gerçekleştirildi.

Dört gün boyunca sadece sektör profesyonellerini ağırlamaya yönelik düzenlenen 43. Uluslararasi „Istanbul Jewelry Show" Mücevher fuarı, tüm dünyadan mücevher sektörü devleri tarafından büyük ilgi gördü.

Geçen yıl Ekim ayı ziyaretçi verilerine oranla, toplam ziyaretçi oranında %12, yabancı ziyaretçi oranında ise%19'luk ziyaretçiartışı ile 19 Bin'in üzerinde sektör profesyoneline evsahipliği yapan 43. Uluslararası „Istanbul Jewelry Show" Ekim Fuarı müthiş bir rekor ve başarıya imza attı.

Türk EkonomiBankası ( TEB) sponsorluğunda43. Sü gerçekleşen„Istanbul Jewelry Show"Uluslararası,mücevherat saat ve malzemeleri fuarı 87 ülkeden, mücevher sektörünün önemli alıcılarına ev sahipliği gerçekleştirerek toplam yerli ve yabancı 19.505 (19 Bin üzerinde) mücevher sektörü profesyoneline ev sahipliği yaptı.Mücevher sektörünün İstanbul'daki zirvesi haline gelen, dünyanın 5. Büyük mücevher fuarı "Istanbul Jewelry Show" Ekim Fuarı ziyaretçilerinin%48'ini yabancı mücevher sektörü profesyonelleri oluşturdu. 31 yıldır kesintisiz UBM Rotaforte tarafından düzenlenen''İstanbul Jewelry Show''Fuarı, 4 gün boyunca CNR Expo'da tüm dünya genelinden mücevher alıcı ve satıcılarını biraraya getirdi.

Ülkemiz Mücevher Sektörü İhracatının %80'ine yakın bir payının gerçekleştiği''İstanbul Jewelry Show'' Fuarı'nda, Arap dünyası başta olmak üzere, Rusya'dan ABD'ye, Brezilya'dan, Danimarka'ya, Katar'dan, Singapura, dünyanın dörtbir yanından, mücevher sektöründe yeralan önemli alıcılar Türkiye Mücevher Sektörü ile önemli işbirliklerine imza atmak üzere fuarı ziyaret etti.

Halka kapalı gerçekleştirilen ve sadece sektörprofesyonellerinin ziyaret edebildiği 43.Uluslararası Mücevherat Saat ve Malzemeleri Fuarı "Istanbul Jewelry Show" Ekim Fuarı'nda buyıl onurkonuğu olarak sürpriz bir isim; Kuveyt Prensesi Nawal Humoud Alsabah tarafından da özel olarak ziyaret edildi. Fuarda dikkat çeken bir diğer sonderece önemli gelişme ise, son bir yıldır ziyarette bulunamayan Rus mücevheralıcılarının da fuara olan yoğun ilgisi oldu. Özellikle mücevher sektörü ihracatımızda da, önemli bir yere sahip Rus ya ile olan ikili ticari ilişkilerimiz açısından dikkat çeken ve ülke ihracatımız açısından sonderece sevindirici olan bu önemli gelişme ile Rusya pazarınayönelik ihracat yapan mücevher sektörü temsilcilerinin de "Istanbul Jewelry Show" Ekim Fuarı ile yüzleri güldü.

UBM Rotaforte Murahhas Aza'sı Sayın Şermin Cengiz;„ Türkiye değerli metallerden yapılmış ziynet eşyalarının ihracatı son 15 yılda önemli ölçüde artış göstermiş olup, Türkiye mücevherat sektörü konusunda lider ülkelerden biri haline gelmiştir. Ülkemiz dünya altın mücevherat üretiminde ilk 5 ülke arasında yer almakta olup, dünya mücevherat otoriteleri tarafından, İtalya'ya rakip olarak gösterilmektedir. 1992 yılında 2,8 milyon $ olanTürk altından mamul mücevherci ve kuyumcu eşyası ihracatı,2015 yılında toplam 2.6 milyar $ 'a ulaşmıştır. Fason üretimden çıkıp, tasarımsal ürünlerle dünyada söz sahibi olunan bu dönemde, Türk markaları, aranan ve talep gören markalara dönüşmekle kalmamış, mücevherde özellikle Ortadoğu, Arap Yarımadası ve Rusya için "Made in Turkey" markalı mücevher ürünleri öncelikli tercih edilme noktasına gelmiştir. Türkiyemücevherihracatına%80 oranında katkı sağlayan, Uluslararası"Istanbul Jewelry Show" Ekim Fuarı, böylesine kritik bir dönemde çok önemli bir başarıya imzaatarak 87 ülkeden, %19'luk yabancızi yaretçi artışı yakalamış, toplam ziyaretçi oranında ise %12'lik önemli bir artış ile ülke ihracatımıza yönelik son derece verimli bir fuara bir kez daha imzaatmıştır''dedi.

Türkiye Mücevher Sektörü Görücüye Çıktı!


Mücevher sektörünün önemli oyuncularının ürün ve hizmetlerinin sergilendiği Uluslararası''İstanbul Jewelry Show'' Fuarı'nda her yıl olduğu gibi birbirinden renkli etkinliklerle 800'ünüzerinde yerli ve yabancı firma yeni sezon tasarımlarıyla adeta yarıştı.Sadece mücevher sektörü profesyonellerinin ziyaret edebildiği fuarda, Türkiye başta olmak üzere Avrupa'dan Asya'ya, UzakDoğu'danAmerika'ya birçok coğrafyadan altın, mücevher, pırlanta, renklitaş, yarıdeğerli ve değerlitaş, inci, gümüş, gümüştakı ve gümüş ev eşyası, altınmontür, rafineri, saat, kalıp, vitrindekorasyon, makine-ekipman&yansanayii, kasa, yazılım, lojistik, İle aydınlatma sektöründen 800'ün üzerinde dünyanın önemli mücevher marka ve firmaları çok özel koleksiyonlarını ve ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

TEB sponsorluğunda, UBM Rotaforte tarafından 13-16 Ekim 2016tarihleri arasında, brüt 30 bin m2'lik alanda, 3 salonda, düzenlenen,43. Uluslararası"IstanbulJewelryShow" Ekim Fuarı,İstanbul Değerli Maden ve Mücevherat İhracatçıları Birliği (IMMIB), Mücevher İhracatçıları Birliği (JTR), T.C. Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB tarafından desteklenen, Uluslararası Fuarlar Birliği (UFI) kalite onayı ve Kalite Yönetimi Sistemi ISO-9001 belgesine sahip uluslararası nitelikte bir fuar olma özelliğine sahip.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Danimarka Türkiye Rusya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title