Haberler

43 Bin İlkokul Öğrencisi Arasından Spora Yetenekli 400 Çocuk Seçilecek

"Geleceğin Şampiyonları Sporcu Yetenek Tespit Projesi” kapsamında Pendik’te 43 bin 278 ilkokul öğrencisinin sportif becerileri tarandı.

"Geleceğin Şampiyonları Sporcu Yetenek Tespit Projesi" kapsamında Pendik'te 43 bin 278 ilkokul öğrencisinin sportif becerileri tarandı. İlk taramalar sonucunda 4 bin yetenekli çocuk tespit edildi. Devam eden projenin ikinci taramasında bu sayı 400'e düşecek. Yetenekli çocuklar profesyonel kulüplere yönlendirilecek.

Pendik Belediyesi tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen "Geleceğin Şampiyonları Sporcu Yetenek Tespit Projesi"nin ilk etabı tamamlandı. Olimpiyatlarda yarışacak düzeyde yetenekli olan çocukların erken yaşta keşfedilmesini sağlayacak projenin ilk etabında 46 ilkokulda öğrenim gören 43 bin 278 ilkokul öğrencisinin sportif becerileri tarandı. Uzman antrenörler gözetiminde bilimsel yöntemlerle yapılan taramaların ilk etabında çocukların önce boy ve kilo ölçümü yapılıp ardından dikey sırçama, esneklik, sürat ve kuvvet yetenekleri test edildi.

En yetenekli 400 sporcu belirlenecek

Spora yetenekli 4 bin öğrencinin belirlendiği ilk taramanın ardından en yetenekli olanların seçileceği ikinci etap başladı. Yeşilbağlar Novi Pazar Spor Kompleksi, Dolayoba Spor Kompleksi ve Yahya Kemal Beyatlı Spor Salonu'nda yapılan taramalarda durarak çift ayak uzun atlama testi, kulaç ölçümü, biseps ve baldır çevresi ölçümü ve flamingo denge testleri uygulanıyor. Tesbit edilecek 400 yetenekli çocuğa tüm branşların temeli olan jimnastik eğitimi verilecek. 8 haftalık temel jimnastik eğitimi sonunda çocuklar profesyonel kulüplere yönlendirilecek.

"Sportif yetenekler erken yaşta keşfedilecek"

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, "Hedefimiz, Türkiye'yi olimpiyatlarda başarıyla temsil edebilecek yetenekte sporcuları erken yaşta keşfederek ülkemize kazandırmak Bu çalışmayla ihtiyaç duyulan sporcuların yetişmesi konusunda önemli bir adım attığımıza inanıyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Pendik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title