Haberler

42. Uluslararası Yaşar Doğu Serbest Güreş Turnuvası

TurnuvadaTürkiye takım halinde şampiyon oldu Ay yıldızlılar, ikinci günde 2 altın, 2 bronz madalya kazandı 125 kiloda altın madalya alan milli güreşçi Taha Akgül: "Hedefim üçüncü kez Avrupa Şampiyonası'nda birinci olmak" Milli güreşçi Yakup Gör: "Başarının sırrı hocalarımızda"

Türkiye Serbest Güreş Milli Takımı, İstanbul'da düzenlenen 42. Uluslararası Yaşar Doğu Serbest Güreş Turnuvası'nı şampiyon tamamladı.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvanın ikinci ve son gününde 2 altın ve 2 bronz madalya kazanan ay-yıldızlılar, toplamda 2 altın, 1 gümüş ve 6 bronz madalyayla ABD ve Azerbaycan'ın önünde takım halinde şampiyon oldu.

İkinci günde, Türkiye'ye altın madalyaları 125 kiloda Taha Akgül ve 70 kiloda Yakup Gör getirirken, 70 kiloda Mustafa Kuyucu ve 125 kiloda Yunus Emre Dede, bronz madalya kazandı.

İranlı rakibinin sakatlığı sebebiyle mindere çıkmamasından dolayı 125 kilo final müsabakasından hükmen galip ayrılarak Türkiye'ye altın madalya'yı getiren Taha Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yaşar Doğu Turnuvası, Avrupa Şampiyonası seçmeleri düzeyindeydi. Turnuva öncesinde dizimde ciddi bir sakatlık vardı ve bir hafta hiç antrenman yapmadan maça çıktım. Finale kadar iyi maçlar çıkardım ve birinci oldum. Bu benim Yaşar Doğu Turnuvası'ndaki üçüncü birinciliğim. Şimdi önümüzde Avrupa Şampiyonası var. Son iki Avrupa şampiyonası'nın birincisiyim, hedefim üçüncü kez Avrupa Şampiyonası'nda birinci olmak."

70 kiloda altın madalyaya uzanan Yakup Gör ise "Yaşar Doğu Turnuvası'nda üçüncü birinciliğim. Finalde karşılaştığım Azeri rakibimin de Avrupa'da derecesi vardı. İyi bir maç çıkartarak rakibimi yendim. Kamplarda ve kulüplerde yaptığımız çalışmalarla hocalarımızın bize verdiği teknik, taktik ve bilgilerle turnuvada başarılı oldum. Bu başarının sırrı hocalarımızda. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sonuçlar

Turnuvanın son gününde dereceye giren sporcular şunlar:

61 kilo:

1 - Jimmy Kennedy (ABD)

2 - Nyam-Ochir Enkhsaikhan (Moğolistan)

3 - Axmednabi Quvarzatilov (Azerbaycan)

3 - Murshid Mutalimov (Rusya)

70 kilo:

1 -  Yakup Gör (Türkiye)

2 - Emin Azizov (Azerbaycan)

3 - Mustafa Kuyucu (Türkiye)

3 - Peyman Yarahmadi (İran)

86 kilo:

1 - Abdulrashid Sadulaev (Rusya)

2 - Phil Keddy (ABD)

3 - Ali Karimimachiani (İran)

3 - Mohammed Javad Ebrahimizivlaei (İran)

125 kilo:

1 - Taha Akgül (Türkiye)

2 - Komeil Ghasemi (İran)

3 - Dominigue Bradley (ABD)

3 - Yunus Emre Dede - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Taha Akgül Yaşar Doğu Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title