Haberler

42. Uluslararası Yaşar Doğu Serbest Güreş Turnuvası

42. Uluslararası Yaşar Doğu Serbest Güreş Turnuvası hafta sonunda İstanbul'da düzenlenecek.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda yaklaşık 20 ülkeden sporcuların katılacağı turnuvada Türkiye 54 güreşçiyle yer alacak.

Turnuva yarın 57, 65, 74 ve 97 kilolarda eleme ve repesaj müsabakalarıyla başlayacak. Turnuvanın ikinci günü ise 61, 70, 86 ve 125 kilolarda mücadeleler yapılacak. Her iki gün de eleme maçları saat 13.00'te, final karşılaşmaları ise 17.00'de başlayacak.

Yerlikaya basın mensuplarıyla buluştu

Turnuva öncesinde Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Gönen Otel'de düzenlenen basın toplantısına federasyon başkanı Yerlikaya'nın yanı sıra başkan vekili Oktay Aktaş, yönetim kurulu üyesi ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, genel sekreter Yusuf Açıklalın, A Milli Serbest Güreş Milli Takım Teknik Direktörü Yüksel Şanlı ile antrenör Adem Bereket katıldı.

"Hedefimiz 2016 ve 2020 Olimpiyat Oyunları"

Toplantıda ilk sözü alan başkan Yerlikaya, Yaşar Doğu Turnuvası'nın geçen yıllara göre katılımın arttığı bir organizasyon haline geldiğini söyledi.

Milli takımın gençleştirildiğini ve temel altyapının oluşturulduğunu belirten Hamza Yerlikaya, "Asıl hedefimiz 2016 ve 2020 Olimpiyat Oyunları'na genç, enerji dolu bir yapıyla katılmak. Geçmişte olduğu gibi bol madalyalı bir olimpiyat yılı geçirebilmek hedefindeyiz" ifadelerini kullandı.

Zaman zaman yurt dışı kamplarına giderek yabancı sporcularla kamp yaptıklarını dile getiren Yerlikaya "Serbest güreş takımımız Elmadağ'da 15 gün boyunca ABD Milli Takımı ile ikili kamp yaptı. Dostluk, birlik ve beraberliğin geliştirilerek kaynaşma sağlanması adına beraber güzel bir kamp ortamı yaşadık ve bu bizi çok memnun etti" diye konuştu.

Bundan sonra da yabancı sporcularla ortak çalışmaların devam edeceğini ifade eden Yerlikaya, Serbest Güreş Milli Takımı'na Yaşar Doğu Turnuvası'nda başarılar diledi.

"Dopingin uyuşturucudan hiçbir farkı yok"

Dopingle mücadele konusunda kararlı tavırlarını sürdürdüklerini vurgulayan Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Bizim ülkemizde doping haber olurken Avrupa'da pek fazla basında yer almıyor. Bizim dopingle mücadele konusunda kararlılığımız devam ediyor ve bundan da kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda 67 sporcudan idrar örneği aldık ve bu bir rekordur. Yıldızlar kategorisinde de numune almaya başladık. 1-2 sporcu haricinde tertemiz sonuçlar elimize geldi ve seneye tamamıyla temizleyeceğiz. Dopingin uyuşturucudan hiçbir farkı yok."

Yüksel Şanlı'nın görüşleri

A Milli Serbest Güreş Takımı Teknik Direktörü Yüksel Şanlı ise 15 gün boyunca ABD Milli Takımı ile birlikte bir kamp yaptıklarına değinerek, şunları kaydetti:

"Bu kamp sonunda iki tarafın sporcuları da kazançlı çıktı. Yaşar Doğu Turnuvası'nda mücadele edecek takıma baktığımızda 54 sporcu yer alıyor ve bunların yaklaşık 30 tanesi yıldız ve genç milli takımlarından seçilmiştir. Turnuvadaki derecelerine göre sporcularımızı değerlendirerek Avrupa Şampiyonası'na götüreceğiz."

Hamza Yerlikaya'yı bir "Cihan Pehlivanı" olarak tanımlayan Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ise şunları söyledi:

"Sporcularımızın onun gibi çalışmaları ve başarıları yakalamaları gerekiyor. Boynuzun kulağı geçebilmesi için biraz zamana ihtiyacımız var. Hamza Yerlikaya'nın yönetiminde olan Türk güreşinde çok daha başarılı sporcular yetişecektir. Uluslararası Yaşar Doğu Turnuvası'nda mindere çıkacak tüm sporcu kardeşlerime başarılar diliyorum." - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Hamza Yerlikaya Yaşar Doğu İstanbul Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title