Haberler

Havalimanında 42 Kişiyi Öldüren Canlı Bombalar, Tacik Çıktı

Güncelleme:

Atatürk Havalimanı'nda yaşanan eşzamanlı canlı bomba eylemini gerçekleştiren üç canlı bombanın fotoğrafı ortaya çıktı. Canlı bombaların Tacikistan uyruklu olduğu belirlendi.

İstanbul'da 42 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ayrıntıları da netleşmeye başladı. Canlı bombaların ilk olarak bir polisi vurduktan sonra eyleme başladıkları anlaşıldı. Eylem sırasında otoparka kaçan canlı bombalardan biri daha sonra dönüp kendisini patlattı.

Tüm dünyada yankı bulan Atatürk Havalimanı'ndaki canlı bomba eyleminin ardından yapılan araştırmalarda önemli bulgulara da ulaşıldı. Tacikistan uyruklu oldukları belirtilen üç canlı bombanın fotoğrafını Milliyet ele geçirdi. Alınan bilgilere göre, kamera kayıtları ve görgü tanıklarının ifadelerinden olayın oluş biçimi de tam olarak çözüldü.


(3 bombacı aynı karede!)

TAKSİYLE GELDİLER

Alınan bilgilere göre, taksiyle Atatürk Havalimanı'na gelen üç eylemci, doğrudan üst kattaki Dış Hatlar yolcu salonuna yöneldi. Bu sırada, eylemcilerden birisinin üzerinde koyu renkli mont olması nedeniyle salon önünde devriye görevi yapan polislerden biri, şüphelilere "Kimliğinizi görebilir miyim?" sorusunu yönelttiği sırada eylemcilerden biri kimliklerinin ortaya çıktığını düşünerek polise ateş açtı.

Polisin vurulmasıyla birlikte, silahı kullanan eylemcilerden biri doğrudan çok katlı otoparka doğru kaçarken, diğer iki eylemci, polis kontrol noktalarını hedef alan biçimde otomatik silahlarla terminale girdi. Terminal içindeki polislerin müdahalesi sırasında canlı bombalardan biri binanın kuzey, diğeri de güney istikametine doğru koştu.

POLİS VURDU AMA...

Bu sırada, güney istikametine koşan eylemci, polisin açtığı ateş sonucu vurularak düştü. Silahını kaybeden saldırganın yanına giden polis, eylemcinin üzerindeki bomba düzeneğini ateşlemek için hareket ettiğini görünce olay yerinden uzaklaştı. Eylemcinin üzerindeki bombalı yeleği patlattığı sırada, salonda bulunanların dağılması, can kaybının daha da artmasını önledi.

Diğer canlı bomba ise, eş zamanlı koşup dış hatlardan gelen yolcuların çıkış yaptığı alt kata indi. Bu eylemci, doğrudan içeriden çıkış kapısına doğru yöneldi ve üzerindeki düzeneği patlattı. Bu patlama sonrasında kapı çevresinde bulunanlar etkilendi.

Eş zamanlı iki patlama yaşanırken, bu kez otoparka doğru kaçan 3. eylemci "gelen yolcu" kapısına doğru yöneldiği sırada servis aracının yanında intihar saldırısını gerçekleştirdi. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Tacikistan Milliyet Güncel Haberler

500

Yorumlar (122)

salak koyunlara:

Kendi gözlerinizle okuyabilirsiniz, 42 şehit gündemi sarsan olay değil, saraydaki paral şüphelileriymiş. Kasimda hırsızları bekçi yapan salak milletim, şehitler bunların umrunda değil. Terörden yararlanmak için şehitleri göze alıyorlar, çünkü bütün amacları terör bahanesiyle faşist başkanlık sistemi getirmekdir, farkındaysanız, ölü sayısı yükseldikce başkanlık heveside büyüyor.

31
18
yanıtYanıtla
46KSK:

SALAK İNEK NE KONUŞUYORSUN

yanıt4
yanıt12
10 41:

hazy senin zihniyetine, düşüncene, yorumuna, geri zekalı

yanıt1
yanıt9
salak koyunlara:

Süreçde PKK silah depolarının görmemezliği, IŞİD pisliğini tanıdığın halde beraatte bırakmak, hastanelerde tedavi etmek. Kendi gözlerinizle okuyabilirsiniz, 42 şehit gündemi sarsan olay değil, saraydaki paral şüphelileriymiş. Kasimda hırsızları bekçi yapan salak milletim, şehitler bunların umrunda değil. Terörden yararlanmak için şehitleri göze alıyorlar, çünkü bütün amacları terör bahanesiyle faşist başkanlık sistemi getirmekdir, farkındaysanız, ölü sayısı ve kaos yükseldikce başkanlık heveside

22
12
yanıtYanıtla
aysel:

Allah kahr etsin szi cehennemin dibinde yanin insallah nasil kiyarsiniz o masum canlara

32
0
yanıtYanıtla
iftiranın sonu:

Metiner denen şahıs nerde? Ne demişti bu şahıs; Kılıçtaroğlu''nun yoldaşları yaptı demişti. . Gördük kimin yoldaşlarının yaptığını. . Dünya da gördü.

25
2
yanıtYanıtla
birinci:

sucu başkalarına yıkmada ellerine kimse su dökemez göze girdinmi

yanıt1
yanıt1
wwwnokta:

bunların ailelerini yaşatmayın ki bundan sonraki canlı bombalara örnek olsun.

23
4
yanıtYanıtla
BEŞİKTAŞLI:

Dingonun ahırı gibi memleketim ne vize soran var ne pasaport biz americaya rusyaya gitsek hayatta almazlar ülkece yabancı kuş uçurtmuyorlar biz önüne gelen pisliği alıyoruz Allah belanızı versin başımızda adam yok

23
4
yanıtYanıtla
AKSAKALLI DEDE:

SANA KATILIYORUM AYNI GÖRÜŞTE OLMASAKTA BU DEDİKLERİNİN HEPSİ GERÇEK YOL GEÇEN HANINA ÇEVİRDİLER MEMELEKETİN KAPILARINI ŞİMDİDE TEMİYLİYEMİYOLAR

yanıt2
yanıt1
Tüm 122 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title