Haberler

Adıyaman'da 400 Yataklı Devlet Hastanesi

Adıyaman'da yapımı tamamlanan 400 Yataklı Devlet Hastanesi bölgeye hitap edecek.

İnşaatı bitirilerek iç donanımı yapılan 400 Yataklı Devlet Hastanesine giden Vali Mahmut Demirtaş, beraberinde AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ile birlikte hastanenin ünitelerini gezerek incelemelerde bulunarakh, hastanenin mevcut durumu ile ilgili Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Şen'den bilgi aldılar. Hastanenin Eylül sonu itibariyle hizmete gireceği belirtildi.

400 yataklı yeni Devlet Hastanesinin hizmete sunulmasıyla birlikte bölgeye hitap edeceğini belirten AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Bugün Adıyaman'ın en büyük yatırım kalemlerinden birini oluşturan 400 yataklı yeni Devlet Hastanesini gezerek son durum ile ilgili bilgi aldık. 56 dönüm arazi üzerine inşa edilen hastanemiz yaklaşık 86 Bin metrekare kapalı alana sahiptir. 400 yataklı olarak inşa edilen hastanemiz yoğun bakım ünitesindeki yatak sayısı ile birlikte 500 yatağı aşmaktadır. Araç-gereç ve iç donanımı ile birlikte hastanemizin yapımı 100 milyon TL'yi aşmıştır. Hastanemizin geçici kabulü yapılmıştır. Kaba temizliği bitirilmiş ve malzeme girişi sağlanarak peyder pey iç donanımı yapılmaktadır. İnşallah Eylül sonu veya en geç Ekim ayının ilk haftası hastanemizi halkımızın hizmetine sunmayı öngörüyoruz. Hastanemiz nüfus itibariyle Adıyaman'ın 30 yılına hitap edecek büyük bir yatırımdır. Hastanemiz, hizmete sunulmasıyla birlikte bölgeye hitap edecektir. Belki çevre illerden bile buraya şifa bulmaya gelen insanlarımız olacaktır" şeklinde konuştu.

400 yataklı Devlet Hastanesinin hemen yanında 200 yataklı yeni bir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapılacağı müjdesini de veren AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, "400 yataklı Devlet Hastanemizle aynı donanımda 200 yataklı yeni bir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapacağız. Bununla ilgili proje bitti. Arsa devri yapıldıktan sonra hastanenin inşaatına hemen başlayacağız. 400 Yataklı Devlet Hastanesi ve 200 yataklı yeni bir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi düşünüldüğünde bu alan bir sağlık kampüsü olacaktır. Söz konusu insan olunca gerisi teferruattır. Temellerini atmış olduğumuz bu hastanenin bitmiş olmasını görmek bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Bu yatırımların ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, bu yatırımların ilimize kazandırılması noktasında başta Sayın Başbakanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman'ın yeni ve modern bir hastaneye kavuşacağının altını çizerek, "400 yataklı Devlet Hastanemiz, bünyesinde 100 aşkın poliklinik odası ve bunlarla birlikte 15 adet ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, yanık ünitesi, hemodiyaliz birimi, nükleer tıp, müştemilatlı bir acil servis ve bütün birimleriyle gelişmiş tıp teknolojisinin en son imkanlarını içerisinde barındıran bir sağlık tesisine sahiptir. Hastanemiz modern mimariyle inşa edilmiş olup, çağın en son sistemleriyle iç donanımı yapılmaktadır. Hastanemizi Eylül sonu veya Ekim Ayının ilk haftası halkımızın hizmetine sunmayı öngörüyoruz. Hastanemizin faaliyete geçmesiyle birlikte hastalarımıza daha nezih ve daha geniş bir ortamda sağlık hizmeti sunulmuş olacaktır. Hastanemizin tamamlanmasıyla birlikte Adıyaman'da önemli bir sağlık atılımı gerçekleştirilmiş olacaktır. Hastanemizin hemen yanı başında yapılacak olan 200 yataklı yeni bir kadın doğum hastanesi ile birlikte Adıyamanlı vatandaşlarımıza yönelik sağlık hizmetlerinde önemli bir ivme kaydedilecek. Adıyaman'da ve ilçelerimizde yapılan sağlık hizmetlerinin devam ediyor olması, vatandaşlarımıza şifa dağıtmak adına bizleri sevindiriyor. Hükümetimizin ve Milletvekillerimizin ilgi ve destekleriyle Adıyaman ilimiz kararlılıkla gerçekleştirilen sağlık hizmetleri yatırımlarıyla bölgemizin sağlık üssü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Demirtaş Ak Parti Adıyaman Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title