Haberler

IŞİD, Irak Ordusundan 400 Subay ve Askeri Kuşatma Altına Aldı

Güncelleme:

Irak'ta Felluce ilçesine bağlı Saklaviyye bölgesinde Irak ordusuna bağlı 400 subay ve askerin, IŞİD örgütünün kuşatması altında kaldığı bildirildi.

Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce ilçesinin kuzeyinde yer alan Saklaviyye nahiyesinde Irak ordusuna bağlı 400 subay ve askerin, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün kuşatması altında kaldığı bildirildi.

400 ASKER VE SUBAYA IŞİD KUŞATMASI

Dün akşam Saklaviyye çevresinde kontrolü ele geçiren IŞİD militanları, nahiyede Irak ordusuna bağlı 400 subay ve askeri kuşattı.

Kaynaklara göre Irak ordusu, kuşatma altındaki askerleri kurtarmak için havadan ve karadan destek güçleri gönderdi.

SURİYE'DE KÜRTLERİ VURUYOR

IŞİD'in Irak'ta yarattığı kaos ortamı giderek büyürken Suriye'de de durum giderek kötüleşiyor. Rakka bölgesindeki Kobani'de Suriyeli Kürtlerin Türkiye'ye geçişi sürüyor.

IŞİD'in ani saldırısı ile büyük bir korkuyla sınıra dayananlar geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatı ile içeri alındı. Başlarda sayıları 4-5 bin civarı olan Suriyeli Kürtler'in sayısı 60 bine dayandı.

"60 BİN OLDU"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'da, "Bugün (20.09.2014) itibariyle sınırı geçen Kobanili kardeşlerimizin sayısı 60 bini aşmıştır." dedi.

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Kobani'den gelenlere hoş geldiniz diyorum, Allah bir daha kimseyi göçmen durumuna düşürmesin. En kısa zamanda evinize, yurdunuza dönersiniz. Bu Türkiye açısından bir iftihardır. Bizden çok daha zengin ülkeler bile 60 bin kişiyi bir gün içerisinde alamazlar. İnsanlığın son adası olan bu Anadolu topraklarına dünyanın neresinden kim geldiyse, hoş geldiniz diyoruz, dertlerini çözmeye gayret ediyoruz."

Kurtulmuş, şu anda 30 bin Ezidi'nin de Türkiye sınırları içerisinde bulunduğunu bildirdi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Suriye Irak Işid Güncel Haberler

500

Yorumlar (133)

MURAT:

Kürtleride suriyileliride yabancı olan hicbirini istemiyoruz tertemiz sadece türkün yaşadığı bir ülke istiyorum bıktık artıkya olaylardan artık bunları sırtımıza taşımaktan bu kanburdan kurtulmadan bieyere ilerleyemeyiz itirafmı istiyorsunuz evet sonuna kadar faşistim ülkem icin vatanım icin milletim icin geleceğimiz icin faşistim

100
33
yanıtYanıtla
ALP:

Biz bu ülkeyi nasıl teslim aldıysak yanlız öyle veririz son kişi kalana dek gelinde alın zavallılar :)

yanıt0
yanıt0
YALNIZ KURT:

Bu topraklarda yabanci olan senin gibi Fasist Türklerdir, asil siz geldiginiz yere yani Orta Asyaya defolup gidin. . . .

yanıt0
yanıt0
UYANMAK GEREKİYOR ARTIK:

MÜSLÜMANLARI SAVAŞMASI GEREKEN TEK BİRŞEY VAR ODA CEHALET CEHALETTEN KURTULURSA MÜSLÜMAN ÜLKELER HERŞEYİ BAŞARABİLİRİZ KANI DURDURACAK TEKŞEY VAR ODA EĞİTİM BAKIN israile İSTANBULUN NUFUSUNUN 5 TE 1 İ KADAR ADAMLAR EĞİTİMİ SIKI TUTUYOR TEHLİKELİ SİLAHLAR ÜRETİYORLAR VE 1, 5 MİLYON NÜFUSUYLA 1. 5 MİLYAR MÜSLÜMANA KAFA TUTUYOR CEHALET NE ZAMAN DURURSA KAN O ZAMAN DURUR

84
0
yanıtYanıtla
YUSUF:

Bide devlet kuracaklar üc beş eli silahlı geldi avrad ler gibi öteye beriye kacıp ağlamaya başladınız pehhh

75
8
yanıtYanıtla
pkk rezil tüm dünyaya.:

Kobani’yi doğu, batı ve güneyden olmak üzere üç koldan kuşatıp yoğun top, tank ve füze saldırısına maruz bırakan IŞİD militanları, Kobani’nin doğu köylerinde çatışmada yakaladıkları 300 kadar PKK/PYD esirini üzerleri çıplak olarak yerlerde sürükleyerek Akçakale’ye götürerek burada kurşuna dizdi

64
16
yanıtYanıtla
Berhan Bitlisli:

Azizi Nesin boşuna dememişti halkın yüzde sekseni aptaldır diye. . . Sen psikolojik savaş diye bir şey duysaydın hemen sazan olmazdın. . . YPG nin 20 civarında kaybı var adamlar canını feda eden bu ypglilerin resmini de kendi sitelerine koymuşlar dediğin olay Irak askerlerinin yürütülmesi olayıydı haberin yok anlaşılan. . . Bu arada IŞİD in kaybını da merak ediyorsan eğer youtube gir Kobani de öldürülen İŞİD çeteleri yaz sonra saymaya başla. . . Sana ip ucu çift rakamlı sayıları geçeceksin canım iyi saymalar:))

yanıt0
yanıt0
sana:

yalancının

yanıt0
yanıt0
HASAN:

Benim anlamadığım şimdi ben bunları gidip işıd ın elinden kurtaracağım sonra bunlar dağa cıkacak beni vuracak FATAL EROR-404

69
9
yanıtYanıtla
kasım lo:

yok öyle değil nasıl ıraktaki türkemnleri kürtle korudusa nasıl sahiplendise er yada geç o bazı bölgelerdeki sorunlarıda atlatacak bu gün bile doğudan bin kadar genç geçti kubaniye er yada geç bu savaş galibyetle bitecek ama sizin iki yüzlülüğünüzün de elbet bir gün hesabı sorulacak sıkma canını sen keser döner sap döner gün gelir hesap döner o günü çabuk gelisin inşallah türkiyede iç savaş hazır olsun herkes sokak döğüşü yakındır . . . .

yanıt0
yanıt0
Tüm 133 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title