Haberler

400 Bin TL Alacakları İçin Çatıya Çıktılar

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yapımına 2011 yılında başlanan fen lisesi inşaatında çalışıp paralarını alamadığını öne süren taşeron firma sahipleri, çatıya çıkarak eylem başlattı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yapımına 2011 yılında başlanan fen lisesi inşaatında çalışıp paralarını alamadığını öne süren taşeron firma sahipleri, çatıya çıkarak eylem başlattı.

Kdz. Ereğli ilçesinde yapımı devam eden fen lisesi inşaatında çalışan taşeron firma sahipleri 2 yıl önce çalışmaya başladıkları inşaatta 400 bin TL alacaklarının biriktiğini ve bu alacaklarının uzun süredir ödenmediği gerekçesiyle 3. kez okul inşaatının çatısına çıkarak eylem yapmaya başladı. Çatıda eyleme başlayan 4 kişi alacakları ödenene kadar aşağı inmeyeceklerini söyledi.

İşçilerin intihar etme olasılığına karşı Kdz. Ereğli Belediyesi itfaiye ekipleri hava yastığı açarken, 112 ambulansı da hazır bekletiliyor. Polis ekipleri de işçilerin çatıdaki eylemi nedeniyle okul bahçesinde bekliyor.

Taşeron firma sahiplerinden Faruk Güneş, daha önceki eylemler sırasında kendilerine söz verildiğini ve eylemden vazgeçtiklerini ancak alacaklarının yine ödenmediğini söyledi. Kendilerine söz verenlerin telefonlarına çıkmadığını ve kendileriyle görüşmekten kaçındığını dile getiren Güneş, "Bu devletin okulu. Devletin yaptığı bu kadar büyük bir okulda bu sıkıntılar göz önünde bir insan kalkıp da mülki amir olsun, bu devletin sorumlusu olsun bu devleti yapan olsun bir el atmıyorsa buna o zaman ben ne diyeyim? Biz sabahtan bu yana 4 tane insan açız. Akşam evde yiyecek yemeğimiz olmadığından dolayı oruç tutamıyoruz. Bu Ramazan ayında bir insanın oruç tutamaması ne kadar ağır bir durum. Müslümanlık insanlık bu mu? Bir devlet bir senedir bu okulun kahrını görmüyor mu? Fesih ettireceksen ettir. Alacaklı insanların alacakları verilsin, başka bir firmaya verilsin" dedi. Güneş, sorunlarının çözümü için hiçbir yetkilinin gelmemesi durumunda benzinle hem kendilerini hem de okulu yakacaklarını iddia etti.

Bir başka taşeron firma yöneticisi Mahmut Cican da evini ve arabasını satarak işçilerin alacaklarının bir kısmını ödediğini ancak halen daha 100 bin TL işçilere, 130 bin TL'de malzemecilere borcu bulunduğunu belirtti. Cican gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce yapılan ödeneklere bankaların el koyması nedeniyle müteahhidin kendilerine ödeme yapmadığını söyleyerek, Bayındırlık İl Müdürlüğü'nün 24 Haziran itibariyle 160 bin TL hak ediş hazırladığını ancak müteahhidin imza atmaması nedeniyle bu parayı da alamadıklarını belirtti. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title