Haberler

40 Yıllık Kan Davası Barış Yemeğiyle Son Buldu

– ŞANLIURFA'nın Bozova İlçesi'nde Ötkün ile Demir aileleri arasında, 40 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada bir kişinin ölümüyle başlayan kan davası, barış yemeğiyle son buldu.

– ŞANLIURFA'nın Bozova İlçesi'nde Ötkün ile Demir aileleri arasında, 40 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada bir kişinin ölümüyle başlayan kan davası, barış yemeğiyle son buldu. Barış yemeğine katılan AK Parti Milletvekilleri ile İl Genel Sekreteri köylülerin yol tepkisiyle karşılaştı.

Bozova'nın Çatak tesislerinde düzenlenen barış yemeğine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Bozova Kaymakamı Recep Öztürk, Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, AK Parti Milletvekilleri Seyit Eyüpoğlu, Kerim Gök, Mehmet Akyürek ile her iki aileye mensup yaklaşık 300 kişi katıldı. 40 yıl önce 12 bin dönümlük bir arazi yüzünden başlayan kan davası, her iki ailenin ileri geleni Abdulkadir Demir ile Ali Ötkün Vali Celalettin Güvenç tarafından tokalaştırıp barıştırıldı.

Vali Güvenç, 40 yıllık davasının barışla sonuçlanmasından sevinç duyduğunu belirterek, "Hayatta en önemli şey insan hayatıdır. Artık bundan sonra anlaşmazlıklarımızı, konuşarak, tartışarak, mahkemeye giderek, büyüklerimize götürerek çözme alışkanlığı yapmamız gerekiyor" dedi.

Daha sonra barış yemeği için ağaçların altında kurulan sofralar, saç kavurma, pilav, kuru fasulye yemekleriyle donatılarak, barış yemeği yenildi.

KÖYLÜLERİN YOL TEPKİSİ

Barış yemeğinin yenilmesinin ardından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in yanına gelen Pirhani Köyünden İzzet Çelik ile Özgedik Köy Muhtarı Mehmet Altundağ, köylerinin yol sorunu için görüşme yaptılar. Yıllardır köy yollarının yapılmadığı için İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ile AK Parti Milletvekilleri Kerim Gök, Mehmet Akyürek ile Seyit Eyüpoğlu'nu valiye şikayet eden köylüler, "Bizim yüreğimiz yanıyor. Seçim zamanında milletvekilleri köy köy dolaşıp oy istiyorlar. İşleri bittikten sonra bizi sormuyorlar" diye tepki gösterdi. Vali Güvenç, köylüleri sakinleştirerek, yol için İl Genel Sekreteri Büyükhatipoğlu'na talimat verdi.

ÖLEN VE ÖLDÜRENİN ADLARINI HATIRLAMADILAR

Demir ile Ötkün aileleri arasında 40 yıldır devam eden kan davasının başlamasına neden olan öldürülen biçerdöver sürücüsünü vuran kişinin de cezaevinde öldüğünü belirten aileler, bu 2 kişinin adını ise hatırlamadı.

Barış yemeğinin ardından her iki aile birbirleriyle tokalaşıp köylerine döndüler. - Şanlıurfa / Bozova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Celalettin Güvenç Bozova İlçesi Şanlıurfa Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title